Završeno suđenje za ubistvo na Klisi, uskoro presuda

Suđenje R. M. (51) iz Novog Sada, optuženom da je 12. juna 2020. godine u dvorištu kuće na Klisi pištoljem upucao i ubio rođenog brata Žareta (46), završeno je u Višem sudu.
Završeno suđenje za ubistvo na Klisi, uskoro presuda
Foto: 021.rs

Zamenik višeg javnog tužioca je krivičnom veću kazala da ostaje kod navoda optužnice, dok je branilac optuženog tražio da se izrekne blaža kazna jer je R. M. bio u teškom psihičkom stanju koje je proizašlo iz dugogodišnjeg maltretiranja, odnosno da je pokojnik godinama maltretirao optuženog.

Izricanje presude je zakazano za četvrtak, 24. februar, piše Dnevnik.

R. M. je na početku suđenja rekao da se kaje zbog svega što se dogodilo i rekao da će do kraja života žaliti za bratom. Kako je rekao, pucao je u brata ne s ciljem da ga ubije, već da zaštiti svoj život. 

Njih dvojica 20 godina nisu bili u dobrim odnosima, a veoma često je bilo nasilnih situacija. Nijedan nasilan slučaj nije prijavljen policiji.
 
Na dan ubistva, komšije su čule četiri pucnja. Ekipa Hitne pomoći je došla po prijavi u 15.56 časova, ali Žare Murgaški je već bio mrtav. Osumnjičeni R. M. je ubrzo uhapšen i od tada je u pritvoru.
  • Ljubica

    18.02.2022 19:19
    Tuga do neba
    E moj školski druže,što ti je ovo trebalo,krv nije voda,tuga do neba za obojicu
  • Pravda

    18.02.2022 09:30
    O-pa! Znači sudstvo MOŽE da bude efikasno, jel'da?!
    Da li to znači da imamo DVA sudstva? Jedno za obične smrtnike a drugo za donatore?
    Darko Šarić zbog šverca 5,7 tona kokaina, ide u kućni pritvor.
    Predrag Koluvija zbog uzgajanja 2 tone marihuane u Jovanjici je u kućnom pritvoru.
    Aleksandar Mitrović, sin Želka Mitrovića je zbog ubistva devojke na pešačkom prelazu u kućnom pritvoru.
    Sin dežurnog policajca prilikom rušenja Savamale za ubistvo dvoje pešaka u Nišu još nije pravosnažno osuđen, prvostepena kazna 6 godina?
    Organizator "zastrašivanja" novinara Pantića još nije osuđen?
    Organizator pokušaja atentata na novinara Jovanovića još nije osuđen?
    Sudija Apelacionog suda u Beogradu Zoran Savić finansirao je sa poslovnim partnerom izgradnju 13 apartmana u samom centru Kopaonika “Vila pahulja”?!
    Nelegalni restoran na vrhu Pančićevog vrha i dalje stoji?
    Botovčine jedne glupave, mislite da će vas članska karta zaštiti dok prvo pobijete nepodobne a onda krenete da se ubijate između sebe?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika