Dvoje osumnjičenih u aferi falsifikovanja kovid potvrda u Novom Sadu brani se sa slobode

Dvoje uhapšenih u aferi falsifikovanja kovid potvrda u novosadskom domu zdravlja je u pritvoru, dok se dvoje brani sa slobode, saznaje 021.rs.
Dvoje osumnjičenih u aferi falsifikovanja kovid potvrda u Novom Sadu brani se sa slobode
Foto: 021.rs

Četrdesetdvogodišnja D. P. U, zaposlena u jednoj od ambulanti doma zdravlja, uhapšena je zajedno sa još dve osobe 10. februara ove godine, zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama s potvrdama o vakcinaciji.

Zbog postojanja sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, policija je uhapsila četrdesetdvogodišnju doktorku i S. A, dok se M. B. (31) tereti za falsifikovanje isprave. 

U bekstvu je bila tridesetsedmogodišnja osumnjičena K. B.
 
Kako je zvanično saopšteno nakon hapšenja, doktorka D. P. U. je za više osoba sačinila lažne potvrde o vakcinaciji na osnovu podataka koje su joj dostavljali S. A. i K. B. o sebi i drugim osobama koje su tražile lažne potvrde, a među kojima je i M. B.
 
Svi uhapšeni su privedeni tužilaštvu. Doktorki je dan nakon hapšenja određen pritvor u trajanju od 30 dana, što je mera izrečena i prema S. A. 
 
M. B, koji se tereti za falsifikovanje isprave, braniće se sa slobode.
 
Kako za 021.rs navode u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, iako je tužilaštvo tražilo pritvor i prema M. B. i K. B, sud je odbio njihov predlog i oni su na slobodi.
 
"Tužilaštvo se žalilo na odluku suda kojom je odbijen predlog za određivanje pritvora u odnosu na navedene osumnjičene, ali je žalba odbijena kao neosnovana", navodi za 021.rs rukovodilac posebnog odeljenja i zamenik javnog tužioca Vidak Daković.
 
Hapšenje je usledilo nakon prijave pacijenta i interne istrage koju je otvorio Dom zdravlja "Novi Sad". Rezultat istrage bilo je otkrivanje krivičnog dela.
 
"Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati", poručili su u Domu zdravlja "Novi Sad".
  • 49

    23.02.2022 06:43
    Pravna džamahirija
    U Srbiji se zakoni poštuju, uz napomenu da se to čini kako kad i kako u vezi koga.
  • KOMENTATOR

    22.02.2022 21:48
    KOMENTAR
    Ukinite potvrde, aman...
  • Gavril

    22.02.2022 20:22
    Ukinite potvrde i propusnice i ostavite ljude na miru da žive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika