Snajper ostaje u pritvoru još mesec dana

Viši sud u Novom Sadu produžio je za još 30 dana pritvor Slobodanu Milutinoviću Snajperu, optuženom za više krivičnih dela povodom otmice i zlostavljanja bivše devojke.
Snajper ostaje u pritvoru još mesec dana
Foto: 021.rs
Pritvor prema ovoj odluci može da mu traje do 24. marta.
Milutinović je u pritvoru od septembra prošle godine, a sud je nedavno potvrdio optužnicu protiv njega.
Njegova odbrana izjavila žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu na odluku o potvrđivanju optužnice i čeka se odluka po toj žalbi.
 
Snajper se sumnjiči da je 19. septembra prošle godine u stanu na Podbari držao i maltretirao devojku sa kojom je bio u vezi. Nakon što je priveden, U. J. je potražila lekarsku pomoć u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lake povrede.
 
Istraga je proširena i na period pre tog događaja, jer je, navodno, i ranije bio nasilan prema bivšoj partnerki. 
 
U dosadašnjoj istrazi u tužilaštvu je saslušano više svedoka, uključujući i oštećenu U. J. koja je dala izjavu kao posebno osetljiv svedok. 
 
Oštećenoj i njenom ocu su u noći između 6. i 7. oktobra prošle godine zapaljeni automobili, dan pre nego što je trebalo da svedoči. Policija je ubrzo uhapsila dvadesetšestogodišnjeg M. R. iz Bača koji se sumnjiči za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti i njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezno javljanje svakih 15 dana policijskoj stanici. On je negirao da ima bilo kakav kontakt sa Slobodanom Milutinovićem Snajperom. 
 
Tridesetosmogodišnji Milutinović je privođen i početkom septembra prošle godine, zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji u okviru koje je rasvetljeno i ubistvo MMA borca, Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca. Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali su pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.
 
Hapšen je i početkom marta prošle godine u akciji policije Republike Srpske na Jahorini. Nakon kriminalističke obrade, obojica su puštena na slobodu. 
  • jast

    07.03.2022 18:54
    vazi
    lepa slika pritvora to mora biti negde u americi jel na klisi sacuvaj boze bio sam 18meseci ne daj bog nikome to ...
  • DRMRFR

    23.02.2022 11:15
    Taman da se odmori do izbora.
  • Danko

    23.02.2022 10:55
    Kako će Vučević bez njega pre izbora?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika