Apelacioni sud ukinuo rešenje o optužnici protiv Slobe Snajpera

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je rešenje novosadskog Višeg suda kojim je bila potvrđena optužnica protiv Slobodana Milutinovića (37) zvanog Snajper, povodom otmice i zlostavljanja bivše devojke.
Apelacioni sud ukinuo rešenje o optužnici protiv Slobe Snajpera
Foto: 021.rs
Ovom odlukom usvojena je žalba njegovog branioca i naloženo da Viši sud u Novom Sadu ponovo odluči o optužnici.
 
Optužnica se ponovo nalazi na preispitivanju, rekla je portparolka Višeg suda Jelena Ostojin.
Milutinović se nalazi u pritvoru, koji prema poslednjoj odluci o produženju može da traje do 24. marta, a uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je oteo i pretukao 23-godišnju devojku.
 
Optužnicom se tereti za krivična dela otmica, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, rečeno je ranije u novosadskom tužilaštvu.
Krivičnim zakonikom Srbije, za otmicu je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.
 
Za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.
 
Sumnja se da je 19. septembra prošle godine Novosađanku U.J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo pa u jednom stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao.
 
U.J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku.
 
Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.
  • erwt

    08.03.2022 10:02
    Nasi sudovi samo glume legitimitet prava i zakona, a službi su diktatorske vlasti. Mogu da razumem da su gladni na novac, i možda se neki plaše za svoje fotelje, ali pobogu toliko ste dugo učili ta prava i radili da se ostvarite kao pravnici i sudije i sada, zaostavština ništa. Bar da čovek može da kaže da ste džaba trošili kiseonik koji dišete, ali je mnogo gore od toga.
  • Građanin Kejn

    03.03.2022 14:40
    Lepo ja kažem da taj sud treba da promeni ime u abolicioni..
  • 002211

    03.03.2022 09:43
    Ma, zaslužili smo ukrajinski scenario, ovo više ne može!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika