Promenjen sudija Kontiću, prvo ročište 19. aprila

Viši sud u Novom Sadu, zbog promene predsednika sudskog veća, zakazao je novo pripremno ročište u procesu protiv Ivana Kontića (30), koji se tereti za prebijanje M.M. 24. avgusta 2020. u Novom Sadu.
Promenjen sudija Kontiću, prvo ročište 19. aprila
Foto: 021.rs
Prethodni predsednik sudskog veća, koji je početak suđenja bio zakazao za 14. mart, u međuvremenu je otišao u penziju. Novi sudija je zakazao pripremno ročište za 19. april, a suđenje već za 25. april, rekla je portparolka suda Jelena Ostojin.
 
Prvo pripremno ročiste Kontiću održano je 1. decembra, kada je negirao krivično za delo za koje se tereti.
Na optuženičkoj klupi sa Kontićem naći će se i O.L. i L.V.
 
Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za pokušaj ubistva, O.L. za učestvovanje u tuči, a L.V. za pomoć počiniocu posle izvršenog krivičnog dela.
Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi će se kratko izjasniti o krivici.
 
Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega. Od tada se nalazi u pritvoru.
 
Potraga je raspisana nakon što se snimak prebijanja mladića, ispred kladionice Max Bet na Bulevaru oslobođenja, pojavio na društvenim mrežama.
 
Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik.
  • rale

    11.03.2022 17:46
    stvarno zalosno
    Koliko ce sudija, na ovom predmetu otici u penziju,dok se definitivno ovaj neosudi.
  • Djomla

    11.03.2022 12:43
    Nije smesno
    Tuzno je,jer ce mnogi misliti da to moze tako.a vrv I moze ako imas vezu ili novac.
  • Rade

    10.03.2022 23:27
    Ko štiti hoštaplera? Nije teško pogoditi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika