Suđenje za brutalno prebijanje u Laze Telečkog: Odbrana podnela krivičnu prijavu protiv oštećenih

Radomir Munižaba, branilac jednog od osmorice Šiđana okrivljenih za tuču u Laze Telečkog, podneo je krivičnu prijavu protiv dvojice mladića koji su te večeri zadobili teške povrede.
Suđenje za brutalno prebijanje u Laze Telečkog: Odbrana podnela krivičnu prijavu protiv oštećenih
Foto: 021.rs
Suđenje osmorici okrivljenih nastavljeno je juče. D. N. i B. M. su na suđenju izneli svoju odbranu, a osim njih, ispitan je i oštećeni D. M, prenosi Dnevnik. 

Svedok oštećeni D. M. opisujući događaj, rekao je da je prvi udarac zadobio čim je izašao iz lokala, ali da ne može da prepozna ko ga je udario.

"Nijednim gestom nisam stvorio situaciju da me neko udari. Jesam komunicirao sa njima da se smiri situacija, jeste bilo koškanja, ali ja nikoga nisam udario. Napolju su svi, bukvalno, krenuli na mene", kazao je.
 
Naglasio je da je u jednom momentu izgubio svest, a da se seća samo da se probudio u bolnici.
 
Trojica okrivljenih se terete za teško ubistvo u pokušaju i nalaze se u pritvoru. Njihovi advokati zahtevali su da kazna pritvora bude zamenjena zabranom napuštanja stana. 
 
Prema optužnici, osmorica momaka iz Šida brutalno su pretukli dvojicu mladića u februaru prošle godine, a jednog lakše povredili. 
 
Te večeri, jedan od povređenih mladića primljen je u Klinički centar Vojvodine sa ubodnim ranama u predelu grudnog koša, dok je drugi teško povređeni mladić primljen sa ubodnim ranama u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave. Dan nakon incidenta privedena su četiri učesnika u prebijanju, dok su u narednih nekoliko dana i ostala četvorica lišena slobode.
 
Snimak brutalnog prebijanja koji je napravila nadzorna kamera objavljen je na društvenim mrežama i izazvao je veliku pažnju javnosti. 
  • Kosta

    16.03.2022 19:39
    profesija
    Razumem da su advokati dužni da rade u korist strane koju zastupaju. Takav im je posao, takvo je pravosudje i ne može drugačije. Ipak, u svemu tome mora biti etike, savesti i ljudske mere. Ako je Munižaba u profesionalizmu preterao i zastranio, a on sam to najbolje zna, neka...neka ga to stigne.
  • Zemlja čudesa

    16.03.2022 19:23
    Mislim da je advokat zreo za robiju zajedno sa svojim klijentima, na osnovu ometanja pravde i namernog odugovlačenja sudskog postupka. Naravno, i zabrana bavljenja advokaturom od minimalno 10 godina po izlasku sa robije.
  • Paja

    16.03.2022 10:16
    Jovanovic
    Bez 10 godina robije nema smisla nista!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika