FOTO: U pošiljkama u Novom Sadu i Beogradu droga i antibiotici

Carinski službenici su tokom protekle nedelje u više pošiljaka u Beogradu i Novom Sadu, umesto deklarisane robe pronašli psihoaktivne tablete, narkotike, ali i pola kilograma antibiotika u prahu.
Slučaj na ispostavi Pošta Beograd otkriven je 7. marta prilikom detaljne kontrole četiri pošiljke u izvozu, koje je isti pošiljalac adresirao na primaoce u SAD, Kanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji.
U osam kutija sa navodnim kompjuterskim igricama, umesto diskova bile su sakrivene kesice sa ukupno 4.574 psihoaktivnih tableta bele i plave boje, bez bilo kakvih oznaka na sebi.
 
Na ispostavi Novi Sad je 10. marta, u pošiljci prispeloj iz Kine za primaoca u Bačkoj Palanci pronađeno preko pola kilograma bele praškaste materije. 
 
 
U prvi mah delovalo je da se radi o nekom narkotiku, međutim nakon kontrole uređajem "rigaku", utvrđeno je da je reč o antibiotiku "erythromycin hydrate", te će otkrivena suspstanca svakako biti zadržana, jer je fizičkim licima uvoz lekova zabranjen.
 
Tog istog dana su na ovoj ispostavi u još četiri pošiljke iz Nemačke, Kanade i Velike Britanije namenjene primaocima u našoj zemlji otkriveni različiti narkotici.
 
 
Pronađene semenke marihuane i manje količine opojnih droga ketamin i metamfetamin predate su u dalju nadležnost policiji.   
  • deda Milivoj

    21.03.2022 23:09
    eeeeeee, sto reko Bikovic
    A gospodo draga, znate ko adresira i kome treba da stigne. Odete lepo, par policajaca, kuc-kuc, na vrata pa propitate. Mene samo zanima kada ce poceti da cesljaju ove nase domace sto rasturaju po dvoristima kod Matice, Porte, Detelinari, Limanu, Naselju, Grbavici, Petrovaradinu...? Kada ce poceti da ih skidaju sa spiska javnih preduzeca u kojima niko ne zna kako izgledaju? Dokle ce bre da nas batinaju u nasem Novom Sadu?
  • Jorgos

    17.03.2022 11:37
    A moj paket?
    Meni sestra iz Grcka poslala neke knjige i moju korišcenu garderobu još pre dva meseci i nema pa nema...
    Aha, a bijo i jedan mali dvogled u paket, korisćen naravno.
    Gde je to gospodo, gde?!
  • nema

    17.03.2022 08:18
    svega ima
    Svašta su otkrili, samo još , ni posle više meseci , ne mogu da otkriju gde je moj paket .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika