Počelo suđenje za ubistvo braće iz Futoga zbog tartufa

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici juče je počelo suđenje D. E. (39) iz Jarka optuženom za ubistvo braće Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) iz Futoga.
Počelo suđenje za ubistvo braće iz Futoga zbog tartufa
Foto: 021.rs (arhiva)

Njegov brat N. E. (37), juče je, kao svedok, ispričao da su u šumu kod sela Jarak, 6. decembra 2020. godine, brat i on došli da traže tartufe i da su im, čim su stigli, prišla braća Jeličić i napala ih, nakon čega je došlo do sukoba.

On je ispričao da misli da su njega i njegovog brata braća Jeličić napala jer je kružila priča da njih dvojica bacaju otrov po šumi koji ometa njihove pse da pronađu tartufe, prenosi "Blic".

Dok je N. E. svedočio, iz sudnice je izašla Maja Jeličić, supruga ubijenog Predraga.
 
- Nisam mogla da istrpim laži koje iznosi. Mrtva usta ne govore, a oni sad mogu da kažu šta god hoće - rekla je Maja Jeličić.
 
Podsetimo, braća Jeličić su ubijena iz vatrenog oružja početkom decembra 2020. godine u šumi u blizini sela Jarak, dok su bili u potrazi za tartufima. 
 
Delo je u prvi mah okarakterisano kao samoodbrana, međutim, kasnije je prekvalifikovano u teško ubistvo.
 
Pred početak suđenja, rodbina i prijatelji ubijenih Jeličića okupili su se ispred suda, držeći transparente sa natpisima "Pravda za braću Jeličić".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika