Novosadski sud graničnog policajca osudio na dve i po godine zatvora zbog mita

Policijski službenik s Graničnog prelaza Horgoš Z. D. (45) osuđen je nepravosnažno na dve i po godine zatvora u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije novosadskog Višeg suda zbog primanja mita.
Novosadski sud graničnog policajca osudio na dve i po godine zatvora zbog mita
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da se njemu pripisuje da je uzimao novac od više osoba krajem 2018. godine, na putničkom ulazu u Srbiju, da ne bi izvršio službene radnje koje je morao izvršiti, odnosno kontrolu i ispunjenost uslova za ulaz u zemlju. 
Veće kojim je predsedavala sudija Ana Stamenić ocenilo je da je optuženi bio svestan svoga dela i njegove zabranjenosti, a čije izvršenje je hteo. Iznosi koji se spominju u optužnom aktu su u protivrednosti stotinak evra.
Za davanje mita, ovom prilikom, osuđeni su uslovno A. U. (50) i R. Š. (60) na po osam meseci, s rokom provere od tri godine, ako u međuvremenu ne izvrše novo krivično delo nakon pravosanažosti presude.
 
Novac iz dela pomenutog u optužbi oduzeće se okrivljenom policajcu, a radi se o iznosu od 1.000 dinara i 95 evra.
 
"Dnevnik" podseća da policijski službenici osuđeni pravosnažno na više od šest meseci zatvora, automatski ostaju bez posla u MUP-u.   
  • Čovek

    19.04.2022 11:24
    je
    Čovek je dobio više od narko dilera, koji dobiju nanogicu i uslovno sa njom na 1 godinu.
    Pa mislim šta više reći.
  • Banderaš

    20.03.2022 22:40
    Ološ
    Nece ici ni 15 minuta na robiju.
  • Lale

    20.03.2022 21:16
    @NSadjanin
    Verovatno i vise, ali za ovo mu ne moraju pleniti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika