Tragovi ubistva Olivera Ivanovića vode i do Novog Sada? Mrtva usta ne govore

Tvrdnje Bogdana Bogdanovića, prijatelja Aleksandra Gligorijevića, ubijenog člana kriminalnog klana Veljka Belivuka, o ubici Olivera Ivanovića, uzburkale su javnost u Srbiji.
Tragovi ubistva Olivera Ivanovića vode i do Novog Sada? Mrtva usta ne govore
Foto: 021.rs
Bogdanović je u razgovoru za KRIK otkrio ime navodnog ubice političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića, kao i sprege vlasti i kriminalaca umešanih u ovaj zločin. Kako opisuje KRIK, Bogdanović je biznismen koji godinama unazad ima veze sa navijačima i sportom. 
 
On je u intervjuu rekao da je njegov blizak prijatelj Aleksandar Gligorijević Puke, kriminalac iz grupe "Principi" Veljka Belivuka, isplatio likvidatora Olivera Ivanovića. Gligorijević je zverski ubijen sredinom 2020. godine, u Ritopeku, za šta se tereti upravo Belivukov klan.

Kako tvrdi Bogdanović, prijatelj Aleksandar Gligorijević Puke mu se jednom prilikom poverio da je Olivera Ivanovića navodno ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, sin nekada žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića, poznatijeg kao Lajavi ili Dugi. Kao osoba koja je zadužena za logistiku i pripremu ubistva označen je Milan Radoičić, dok je naručilac navodno Zvonko Veselinović. Upravo Veselinovića i Radoičića, među ostalima, kosovsko tužilaštvo sumnjiči u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" 2018. godine.

Sagovornik KRIK-a je ispričao da je njegov prijatelj Gligorijević za ubistvo Ivanovića prenosio novac u vrednosti od 50.000 evra. Isplata novca se dogodila, navodno, u jednom klubu u Novom Sadu. Lainoviću se inače gubi svaki trag po odlasku u Španiju. 
 
Bogdanović je poručio da će, nakon onoga što je ispričao u javnosti, otići u srpsko tužilaštvo i ponuditi se kao svedok u istrazi ubistva Ivanovića. 
 
U međuvremenu, oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova, navodeći da je "Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, povodom informacija koje je o ubistvu Olivera Ivanovića izneo u medijima, pozvala Bobana Bogdanovića da u skladu sa zakonom svoja saznanja saopšti istražnim organima pre nego medijima".
 
"MUP sa žaljenjem konstatuje da Bogdanović nije izneo ni jednu novu činjenicu niti je bilo koji od svojih navoda potvrdio bilo materijalnim dokazima, bilo izjavama svedoka. Svi njegovi navodi se isključivo oslanjaju na njegove navodne razgovore sa pokohnicima i odnose se na navodne radnje pokojnika, te su shodno tome potpuno neproverljive. Predlog policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova da te navode potvrde na poligrafiju, Bogdanović je odbio", navodi se u saopštenju.
 
Povodom novih tvrdnji oglasio se i Aleksandar Ivanović, bratanac pokojnog političara. On je u izjavi za Danas poručio da prvi put čuje za navedenog svedoka (Bobana Bogdanovića), ali da je intervju pažljivo saslušao. Njegov utisak je, kaže, da Bogdanović govori na vrlo smiren i staložen način, ali da ni on, niti bilo koji član njegove porodice ne zna da li je ono što je izrečeno istina.
 
"Niti je to naš posao. Ono što očekujem je da nadležni državni organi hitno reaguju na ove navode, da ispitaju sve do najsitnijih detalja, jer je mnogo novih podataka tu izneto. I da se utvrditi verodostojnost svega što je on rekao", kazao je Ivanović, dodajući da mu četvorogodišnje iskustvo govori da neće biti adekvatne reakcije. 
U čitavu priču se vrlo brzo uključila i opozicija, a konferenciju za medije sazvali su predstavnici koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije". Po rečima potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, policija bi trebalo da uhapsi "ili Radoičića i Veselinovića ili Bogdanovića", zatraživši da "Bogdanovića stave na poligraf, jer su građani uznemireni"
 
Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde upitala je ministra policije Aleksandra Vulina "zašto Veselinović i Radoičić još uvek nisu uhapšeni", dodavši da je "spona svih njih upravo Vučić". Ona tvrdi da je "Bogdanović rekao ono što svi znaju i o čemu se već godinama šapuće". 
 
Njima je putem Tvitera odgovorila premijerka Ana Brnabić, navodeći da opozicija "podiže laži u kampanji na viši nivo", kao i da su im "najkredibilniji svedoci okoreli kriminalci i zverske ubice".
  • Sinisa

    30.03.2022 15:30
    Hm
    Prica istinu ,a odbio poligraf ,zloupotrebljavaju mrtve ljude za svoje Promocije . Dno dna od ljudi ,i opozicija i vlast
  • Toma

    30.03.2022 07:56
    Toma
    Za ovo otkrice KRIKA treba da padne vlada! Ovo ni Milosevic nije radio,ovako javno!!! Odavno se pricalo po NS daje mali Lainovic ubio,Olivera po nalogu nekog iz vrha,drzave?! Zatim je mali Lainovic nestao...prica se dasuga,samleli?! Ovo je zaista,zaszrasujuce pogotovu sto Veselinovic sedi sa Vucicem a vi sada,nagadjajte..?!!! Oterajmo bandu,sto pre tamo gde im je mesto!!!
  • Tamo 'vamo

    30.03.2022 06:49
    Oliver pricao u emisijama,pale mi kola,pale prostorije stranke. Udovica Milena : Oliveru Niko nije pretio!? Sta? Nesto je trulo u drzavi Danskoj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika