Odložen završetak suđenja za ubistvo tasta u Kovilju

Završetak suđenja S. P. (32), okrivljenom za ubistvo tasta Josipa Baranjija (61) u Kovilju, odložen je u Višem sudu u Novom Sadu.
Odložen završetak suđenja za ubistvo tasta u Kovilju
Foto: 021.rs

Suđenje je odloženo jer brat okrivljenog nije mogao da prisustvuje glavnom pretresu na kojem je trebalo da se izjasni da li će kao privilegovani svedok svedočiti ili ne.

Ročište je sada zakazano za 11. april, za kada se planiraju i završne reči.
S. P. je na prethodnom suđenju osuđen na 19 godina zatvora, ali je Apelacioni sud vratio predmet na ponovno odlučivanje zbog dva sporna detalja.
 
Njemu se optužnicom stavlja na teret da je 6. maja 2019. godine, u večernjim satima, ispred porodične kuće u Kovilju, udarcima rukama i nogama ubio svog tasta. Tome su prisustvovale supruga i maloletna unuka ubijenog, a okrivljeni je u trenutku zločina imao 2,47 promila alkohola u krvi.
 
Predsednica sudskog veća Ivana Josifović pročitala je dve pravnosnažne presude protiv okrivljenog za krivična dela sa elementima nasilja i navela da je jedan postupak i dalje u toku.
 
Takođe, sudija je navela da je u međuvremenu dobila izveštaj Prekršajnog suda o novčanom kažnjavanju okrivljenog zbog napada na dve osobe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika