Suđenje za posedovanje oružja: Beočinac se predomislio i okrivio majku

M. T. (32) iz Beočina, okrivljen za posedovanje velike količine municije i oružja, juče je u nastavku suđenja promenio iskaz.
Suđenje za posedovanje oružja: Beočinac se predomislio i okrivio majku
Foto: 021.rs

Umesto priznanja, okrivljeni je sada rekao da su njegova advokatica i majka doprinele da iznese takve tvrdnje. Delo je priznao, kako je naveo, da bi izbegao pritvor i jer se plašio za zdravlje svoje majke koja se, navodno, plaši policije. 

Kako piše Dnevnik, on je kazao da je, pre davanja iskaza nakon privođenja, priznao krivično delo po savetu advokata. Dodao je da je od majke koja živi u kući sa njim i njegovom porodicom saznao da u kući ima oružja, kad su policajci započeli pretres.

Dodao je da je majka, kad su se policajci pojavili, njemu usplahireno rekla da u kući imaju pištolj i pušku, a da on to oružje nikad nije video u životu. 
 
Prisetio se i da je ona u starom šporetu u garaži na kojem sprema pekmez, pre šest ili sedam godina našla bombu.
 
Dodao je da je kuću nasledio posle smrti oca koji je garažu koristio kao automehaničarsku radnju i da on za tu prostoriju u paučini nije imao ključ niti je koristio.
 
Inače, on je pri izjavi u tužilaštvu, krajem prošle godine, rekao da zna za pomenuto oružje, ali da je čekao na legalizaciju ove godine da bi ga predao, prenosi Dnevnik. 
 
On je priveden u novembru prošle godine. Prema navodima optužnice, 19. novembra 2022. godine, desetak policijskih službenika pronašli su u sefu kuće pištolj s municijom u šaržeru, sa odstranjenim serijskim brojem, desetine metaka, lovačkih patrona, automatsku pušku u garaži s mecima u okviru.
 
Nastavak pretresa zakazan je za 9. maj, kada će biti saslušana dva svedoka pretresa i majka okrivljenog. 
  • Dusan Mirkov

    13.04.2022 10:53
    Pa nasilnicki sofer balavac na B. Evrope reko: mama bila u autu a sutkinja ga pita a di je to mama na snimku prazan auto. hahaha Da nije u prtljazniku? Sve su to jajare kad dodju na sud: nisam ja. Kukavicluk.
  • Milenko

    06.04.2022 11:30
    Promeni iskaz i ..
    Ok, onda neka majka robija.
    Reseno.
    Njemu ukoliko pridje oruzju sobu do majcine i lepota.
    Svi ti sudovo i spora administracija kostaju nas gradjane.
    Bar stvari koje su resive, resavajte u najkracem mogucem roku
  • Bb-ns

    06.04.2022 09:36
    Ajde, nebudi jajara, priznaj da je tvoje, nemoj da prebacuješ na mamu i tatu, ja bi sad i tebe i mamu osudio na maksimalnu kaznu, da ne prebacuje te jedno na drugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika