Produžen pritvor osumnjičenima za tuču kod Spensa

Okrivljenim Novosađanima O. S. (25) i D. P. (24), koji se terete za tuču kod Spensa 4. decembra prošle godine, produžen je pritvor do 30 dana.
Produžen pritvor osumnjičenima za tuču kod Spensa
Foto: 021.rs

Njih dvojica biće iza rešetaka do 5. maja zbog bojazni da bi mogli da ponove krivično delo, piše Dnevnik.

Optužnica protiv O. S. i D. P. je potvrđena i to pravnosnažnim rešenjem krivičnog vanpretresnog veća Osnovnog suda u Novom Sadu, navodi portparolka suda Svjetlana Radovanović za novosadski list.

Zbog sumnje da su prošle godine učinili krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, uhapšena su tri mladića. Prema podacima policije, sumnja da se su O. S. i N. R. ispred jednog ugostiteljskog objekta tukli rukama i nogama 26-godišnjeg Novosađanina, a da su O. S. i D. P. u Kliničkom centru Vojvodine tukli još jednog 26-godišnjaka i da su fizički napali policijske službenike.
 
Pred osnovnim sudom u Novom Sadu protiv trećeg osumnjičenog N. R. (22), prema saznanjima Dnevnika, nije podignuta optužnica.
 
U tuči koja je izbila kod jednog ugostiteljskog objekta na Spensu teško je povređen gost lokala S. M. (27), koji je primljen u Urgentni centar zbog ubodne rane s leve strane grudnog koša. On je, nakon hitnog prijema, kompletne dijagnostike i operativnog zbrinjavanja, drugog postoperativnog dana prebačen na lečenje na grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici.
 
Više javno tužilaštvo je opisane radnje kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom. Da li je utvrđeno ko su počinioci i ko će se teretiti za ovo krivično delo sada nije poznato.
  • Sale

    08.04.2022 12:59
    Ove treba zatvoriti i baciti kljuc, a nonsalantni napadi na sluzbena lica samo govori o tome kako se kriminalci tretiraju u NS samo im se kafa jos ne kuva, takodje hapsenje nacelnika govori dosta o tome ko je zaduzen za nasu bezbednost..
  • stariji punoletnik

    08.04.2022 10:51
    Da li bi 70-ih bili bahati?
    Narodna milicijo, spomenik ću ti podići.
  • Marko Popovic

    08.04.2022 09:43
    Ima jos takvih koji parkiraju pred kladionice na Spensu kad im ukazes poceo da preti sakama udarao u moj auto. Dosla Policija nista nije uradila. Toliko o radu Policije. Pazi nista. Usli unutra pokazao sam na tipa koji je jos pred njima pretio i mahao. Jadnicak nabildan misli najjaci sam a uvek nalete na nekoga jaceg koji ih nauci lekciji zivota i od tad su manji od makova zrna. I treba sa tim nasiljem da se stane na kraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika