Osumnjičeni za ubistvo Blekija ostaje u pritvoru

Dvadesetjednogodišnjem Ž. R. iz Žablja, optuženom za teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija, ponovo je produžen pritvor.
Osumnjičeni za ubistvo Blekija ostaje u pritvoru
Foto: 021.rs

Pritvor mu je, odlukom Višeg suda u Novom Sadu, produžen do 9. maja, poručuju u sudu za 021.rs.

Protiv njega je u toku istraga koja može da ga smesti u zatvor na najmanje 10 godina, a najviše na doživotnu robiju.

Kristijan Kostić je ubijen 9. februara ove godine u Kosovskoj ulici. Nakon što je od njega zahtevao novac u sumi koju novosadski ulični svirač nije kod sebe imao, Ž. R. je brutalno tukao Kostića, gotovo do smrti.
 
Svirač je od povreda preminuo u Urgentnom centru.
 
Ovo teško ubistvo je potreslo javnost, koja je bila upoznata sa radom poznatog uličnog svirača. Danima mu je odavana počast skupovima i svirkama, a grupa nevladinih organizacija i udruženja građana inicirala je postavljanje spomen-klupe u čast ubijenog svirača. Da li će gradska vlast podržati ovu ideju još uvek nije poznato.
  • šta se

    15.04.2022 07:37
    ložite
    mora makar 3 meseca da prođe dok ne podignu optužnicu, pa godišnji odmori, za jedno 6 meseci se diže optužnica, mali će na sporazum, dobiće 7 godina, izaćiće za 5 ako ne i pre i kraj priče
  • sistem koji

    12.04.2022 13:11
    ohrabruje zlocince
    Zasto se kod nas svi procesi tegle, pa cak i oni gde je sve nesumnjivo jasno? Ne samo sto je pretukao coveka do smrti, nego je od para koje mu je uzeo otisao i kupio cigarete, zapalio i hladnokrvno se vratio da gleda sta radi hitna pomoc, kao da je usputni prolaznik i otisao kuci da spava. Kakvih 10 godina? Dozivotna! Sta tu ima da se odugovlaci vise?
  • Novosadjanin

    12.04.2022 11:25
    čekanje
    A šta se čeka ? Istraga je davno morala biti završena,tužilaštvo je već moralo podići optužnicu a sud izneti presudu....Da mu ne tražite možda olakšavajuće okolnosti,čak i da mu pronađete...ništa NE MOŽE opravdati ,brutalno pretući starijeg,sitnog i nesposobnog čoveka koji sebi ne može pružiti nikakvu zaštitu....10 godina ,samo da ga je udario ali PRETUĆI na SMRT, D O Ž I V O T N O !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika