Trogodišnje dete povređeno u sudaru dva vozila, ženu oborio električni trotinet na Limanu

Šest osoba, među kojima trogodišnje dete, povređeno je u udesima koji su se tokom jučerašnjeg dana dogodili u Novom Sadu.
Trogodišnje dete povređeno u sudaru dva vozila, ženu oborio električni trotinet na Limanu
Foto: 021.rs

Žena (62) povređena je kada je na nju naleteo električni trotinet na Bulevaru cara Lazara ispred limanskog Doma zdravlja. 

Hitna pomoć pozvana je u 9.35h. Povređena žena zbrinuta je na licu mesta, a potom prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na odeljenje hirurgije.

Biciklista (32) povređen je u 13:03 na Bulevaru cara Lazara, kod ugla sa Ulicom cara Dušana, ispred pekare Evropa.
 
Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj kaže za 021.rs da je biciklisti pružena pomoć na mestu udesa, te da je potom prevezen na hirurgiju u Klinički centar Vojvodine. 
 
Dva vozila sudarila su se na uglu Stražilovske i Radničke ulice u 13:32h. U ovom udesu povređen je mladić (25). Nakon ukazane pomoći na licu mesta, pacijent je prevezen u Urgentni centar, na hirurgiju.
 
Trogodišnje dete zadobilo je lakše povrede u sudaru dva putnička vozila na Zrenjaninskom putu, kod Jelićeve pumpe u 17:15h. Dete je zbrinuto na mestu udesa i potom prevezeno u Dečiju bolnicu, na hirurgiju. 
 
U istom udesu povređena je žena (33) koja je nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezena u KCV, na hirurgiju.
 
U Radničkoj ulici, ispred broja 41, oko 21 čas, oborena je pešakinja (71). Njoj je ukazana pomoć na licu mesta, a potom je prevezena na odeljenje hirurgije Urgentnog centra KCV.

Teme

udesi
  • Vesna

    20.04.2022 13:30
    Električni trotinet
    Električne trotinete bih zakonom zabranila, zbog bahatih vozača . Policija treba da obrati veću pažnju i na bicikliste koji voze nocu neosvetljeni.
  • NezavisniVojvodjanin

    13.04.2022 17:00
    Pešake treba vaspitati
    Pešake treba naučiti i vaspitati da hodaju desnom stranom u smeru kretanja na pešačkom prelazu i na pešačkim stazama. Zabranjeno je hodanje pešaka po biciklističkim stazama. Izleću na biciklističku stazu kao da niko drugi ne postoji osim njihovog plana da pređu negde. Krajnje su nepredvidljivi. 40 godina sam vozač auta, kamiona, bicikla i trotineta zadnje 4 godine. Trotinet je najbolji izum 21 veka samo pešake treba kultivisati ili i kažnjavati isto kao i vozače automobila, ravnopravni su učesnici u saobraćaju a ponašaju se apsolutno neodgovorno. Za ravni Novi Sad bicikl i trotinet su neprikosnoveno prevozno sredstvo.
  • Svetlana NS

    13.04.2022 13:10
    Rešiti haos zakonom
    Znam da greše i pešaci i biciklisti ali ipak na većem oprezu treba da su biciklisti naročito kad dolaze pešacima s leđa, a pešaci mogu "krivudati" iz raznih razloga. Naročito je opasno tamo gde je trotoar za pešake sužen da bi se napravila traka za bicikliste. Biciklističkim trakom ne bi smeli ići motorni trotineti. Njima je mesto na kolovozu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika