Počelo suđenje optuženoj za pokušaj ubistva u Kovilju

Suđenje R. V. (45), okrivljenoj za pokušaj ubistva Z. M. prošle godine u Kovilju, počelo je u Višem sudu u Novom Sadu.
Počelo suđenje optuženoj za pokušaj ubistva u Kovilju
Foto: 021.rs

Na početku glavnog pretresa okrivljena je, nakon što se u istrazi branila ćutanjem, iznela svoju odbranu i opisala kritični događaj potpuno drugačije od oštećenog koji je promenio svoj iskaz, iako je prvobitno izjavio da u celosti ostaje kod iskaza iz istrage.

Optužena je dovedena iz pritvora u kome se nalazi od hapšenja, odmah nakon počinjenog krivičnog dela, piše RTV.

Ona je rekla da je kod oštećenog radila na održavanju higijene, kako bi joj on omogućio smeštaj, nakon što joj je suprug preminuo. Dodala je da su je obojica maltretirala i ostavljala joj modrice, navela je potom da je inkriminisanog dana pila sa oštećenim, a u trenutku nanošenja teških telesnih povreda opasnih po život ustanovljeno joj je više od dva promila alkohola u krvi.
 
Nakon što je izjavila da joj je žao što se događaj desio i da tako nešto nikada ne bi ponovila, na kraju ročišta je na pitanje predsednice veća Nataše Vojnović rekla da ne zna šta da joj odgovori o nekim detaljima i da samo želi da se sve što pre završi.
 
Oštećeni je na početku svedočenja izjavio da u potpunosti ostaje kod ranije datog iskaza, ali tokom davanja iskaza ispostavilo se da sada stvari vidi prilično drugačije. 
 
Kada mu je predočeno šta je okrivljena izjavila u svojoj odbrani, on je rekao da je ona sve slagala, što je i ona rekla za njegov iskaz i navela da ona jeste njega ubola, ali ne tako kako on opisuje.
 
Kako se navodi u optužnici, R. V. je 24. aprila prošle godine oko 18 časova u Ulici 7. jula u Kovilju pod dejstvom alkohola, nakon kraće rasprave, kuhinjskim nožem zadala dva uboda nožem oštećenom i nanela mu teške telesne povrede.
 
Nastavak suđenja zakazan je za 20. maj, kada će biti saslušani svedoci i veštaci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika