Meštanin Veternika ponovo osuđen na tri godine zatvora za razbojništvo

Viši sud osudio je V. D. (27) iz Veternika u ponovljenom postupku na tri godine zatvora za razbojništvo počinjeno 2015. godine, za koje je u odsustvu takođe bio osuđen na istu kaznu.
Meštanin Veternika ponovo osuđen na tri godine zatvora za razbojništvo
Foto: 021.rs

Obrazlažući presudu sudija Ivana Josifović je ocenila da ništa novo nije ustanovljeno nakon glavnog pretresa i izjašnjavanja okrivljenog i oštećenog u odnosu na prethodni postupak.

Navela je i da sud nije poverovao u svedočenje oštećenog koji je sebe isprozivao na poslednjem ročištu rekavši da je moguće i da je on doprineo tome što je isprebijan i opljačkan, jer je, navodno, kao narkoman umeo da se ponaša neprilično.

Sudija je kazala da je sudsko veće uzelo u obzir da okrivljeni do sada nije kažnjavan, da je bio mlad kada je počinio delo i da se u međuvremenu oženio i dobio dete. Iako se krio u inostranstvu posle počinjenog dela, izrečena mu je minimalna kazna, uzimajući u obzir olakšavajuće okolnosti.
 
"Ne može se u budućnost dok se ne izmire dugovi iz prošlosti", rekla je sudija na kraju i poželela okrivljenom da se okrene porodici i poštenom životu posle izdržane kazne. 
 
Dnevnik podseća da je prema navodima optužnice okrivljeni u društvu četvorice poznanika februara 2015. godine kod lokalnog stadiona u Veterniku napao V. S. Jedan od mladića je ovom udario šamar od kojeg je pao, sapleo ga potom kada je počeo da beži, a onda mu je prišao okrivljeni i udario šipkom posred lica i tako mu naneo tešku telesnu povredu. Zatim su napadači V. S. uz povike skinuli jaknu, uzeli telefon i torbicu u kojoj je bio novčanik sve ukupno vrednosti oko 24.000 dinara. 
 
Optuženi je uhapšen po poternici i smešten u zatvor u Sremskoj Mitrovici gde će ostati i posle izricanja ove presude.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika