Optužnica protiv Snajpera još uvek nije potvrđena

Optužnica protiv Slobodana Milutinovića Snajpera kojom se tereti za otmicu, lišenje slobode, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje još uvek nije potvrđena.

Prethodno je Apelacioni sud usvojio žalbu branioca i ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice, a tužilaštvu je naložena dopuna istrage, piše Dnevnik. 

Milutinović je uhapšen u septembru prošle godine kada je osumnjičen da je devojku sa kojom je ranije bio u vezi držao u stanu protiv njene volje i maltretirao je. 

Od tada je u pritvoru koji mu je poslednji put produžen do 24. maja. Istraga je proširena i na period pre otmice jer je, navodno, bio nasilan prema bivšoj partnerki i ranije. 
 
Optužnicom se tereti za krivična dela otmica, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, rečeno je ranije u novosadskom tužilaštvu.
 
Krivičnim zakonikom Srbije, za otmicu je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.
 
Za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.
 
Sumnja se da je 19. septembra prošle godine Novosađanku U.J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo pa u jednom stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao.
U.J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku.
 
Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.
  • TM

    15.05.2022 01:33
    Pozdrav
    @žika
    Kažem da imam najboljeg muža, i da se bavite malo više svojim životom i neverujete u sve laži koje izlaze u novinama. Istina izadje na videlo kad-tad
  • HellRaiser

    06.05.2022 12:34
    @NoviSad
    E Bože budale pod nickom @NoviSad...

    Uhapsila ga je policija po prijavi devojke i njenog tate (poznatog advokata), a ne SNS ili opozicija. To nije njihov posao. Da je pravde, pola SNS-a bi bilo uhapšeno jer su krimosi isto kao i Snajper, samo se malo manje eksponiraju.

    SNS vlast se bori protiv kriminala... aha... A mi se kopčamo na leđima.
  • Армаггедон

    06.05.2022 11:12
    А шта ће бити за Маркуша?,то је слобици највећа мука.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika