Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci

Na jučerašnjem suđenju Novosađaninu A. R. za ubistvo dvadesetosmogodišnjeg Lozničana, u kući na Salajci, saslušan je veštak u vezi sa DNK nalazima.
Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci
Foto: 021.rs

Veštak je ocenio da su nalazi kompleksni, jer nisu nađeni biološki tragovi na dršci noža kojim je izvršen zločin, pa je prihvaćen predlog za dopunsko veštačenje, javlja Dnevnik.  

Optuženom četrdesetdvogodišnjaku se stavlja na teret da je u Ulici Đorđa Zličića, 13. januara 2018. godine, oko 20.30 časova, u kući u kojoj stanuje, ubio dvadesetosmogodišnjeg P. K. iz Loznice, koji je provalio u njegov posed.

Kako se navodi u optužnici, Novosađanin se prvo fizički sukobio sa pokojnim Lozničaninom, koji je kod sebe imao nož. Nakon toga, Novosađanin je ispalio pet hitaca u vitalne organe dvadesetosmogodišnjaka.
 
Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 21. septembar.
  • ja

    23.05.2022 16:54
    Stvari nikada nisu tako proste kakvima se čine. Ako na tom nožu nema DNK tragova napadača to može da znači da ga nije ni imao samim tim ni upotrebljavao i da je ovaj naprosto ispucao pet komada u lika i rešio stvar. Naš zakon to ne dopušta i otuda suđenje. Dakle tužioc ga tereti za prekoračenje nužne samoodbrane. Ne tereti ga što je branio dom, porodicu i živote i tome slično.
  • Dejan

    23.05.2022 08:33
    Samo jako
    Ma jok trebao je da mu ponudi slatko, so i pogacu zbog povrde privatnog poseda i ugrozavanja licne bezbednosti njegove porodice. Pravda za ovog Novosadjanina.
  • Sima

    21.05.2022 15:51
    @AnoMinus

    Ti si eklatantan primer našeg načina razmišljanja. Pretpostavke, zaključci bez argumenata, držanje slova drugima, pametovanje...

    Dakle, ubijeni NIJE provalio u kuću. On je došao da naplati dug. U kuću je regularno pušten. On i ovaj koji je potegao pištolj su se poznavali. Na nožu kojim je navodno ubijeni pretio ubici sa pištoljem nema tragova ubijenog... Da li je uopšte pretnji nožem bilo? Otkud spreman pištolj pri ruci? Obaška 5 hitaca i sve drugo...

    Jel tebi i drugima koji ovde duvate u istu tikvu dosta da shvatite da stvari u ovom slučaju nisu baš takve kako nazigled deluju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika