Dojavljena bomba u KCV, bez evakuacije pacijenata

Dojava o bombi u kompleksu Kliničkog centra Vojvodina pristigla je u ovu ustanovu oko 14 časova.
Dojavljena bomba u KCV, bez evakuacije pacijenata
Foto: 021.rs

Dojava je pristigla putem mejla.

Policija je izašla na teren, a zgrada nije evakuisana.

Klinički centar Vojvodine potvrdio je da su danas obavešteni o postavljenim eksplozivnim uređajima u ovoj ustanovi. Kako dodaju, preduzeli su sve mere za zaštitu hospitalizovanih pacijenata i zaposlenih kao i onih kojima je potrebno hitno zdravstveno zbrinjavanje u ovoj ustanovi. "Sve ovo u značajnoj meri dovodi do otežanog rada Kliničkog centra Vojvodine", napominju u ovoj ustanovi.

U Srbiji je proteklih dana, pre svega u Beogradu, zabeležen veliki broj lažnih dojava o bombama u objektima. Tužilaštvo je u ponedeljak saopštilo da je u toku intenzivan rad na otkrivanju onih koji dojavljuju bombe. 

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Zbog velikog broja dojava o bombama svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i kako se sumnja usmerene na izazivanje panike i uznemirenja gradjana", navode u Višem tužilaštvu u Beogradu.
  • 002211

    18.05.2022 18:28
    Pa, zar smo pucali sankcije Rusiji??
  • @Ja

    18.05.2022 18:09
    +16

    Ja

    18.05.2022 • 15:41

    Ja

    Odbijte sumnjive mailove!



    Ili jos bolje, nemojte ni da gledate mailove, to ce sve resiti. Mozda i bude bombe, ali uvek mozete da kazete "ne znam, nismo danas proveravali novu postu".
  • Spam

    18.05.2022 18:04
    Meni i sto treba i sto ne treba ode u Junk folder. Nedelju dana stari mejlovi kad ih citam. Obicno neka milionska nasledstva. Jos me nisu dizali u vazduh...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika