Troje Novosađana utajilo 13 miliona poreza i oštetilo poverioce za 24 miliona dinara

Tri osobe uhapšene su u Novom Sadu zbog sumnje da su poreskom utajom oštetili budžet Srbije za 12,8 miliona dinara, kao i da su oštetili poverioce u iznosu od 24,5 miliona dinara.
Troje Novosađana utajilo 13 miliona poreza i oštetilo poverioce za 24 miliona dinara
Foto: Pixabay
Kako je danas saopštila Poreska uprava Srbije, vlasnik i odgovorno lice preduzeća u prinudnoj likvidaciji, 31. decembra 2019. godine prisvojio je opremu i postrojenja koja su u vlasništvu tog preduzeća, ukupne vrednosti od 58,3 miliona dinara.
Navedeni promet pritom nije evidentiran u poslovnim knjigama, odnosno, nije izvršen obračun i plaćanje poreza na prihod od kapitala u iznosu od 10,3 miliona dinara, piše u saopštenju.
Kako se navodi, drugoosumnjičeni - odgovorno lice preduzeća, u saizvršilaštvu s trećeosumnjičenim - vlasnikom tog preduzeća, u poslovnim knjigama i finansijskim izveštajima za 2019. godinu prikazali su nedokumentovane troškove u iznosu od 16,8 miliona dinara. Na taj način neosnovano je umanjena osnovica poreza na dobit pravnih lica i izbegnut obračun i plaćanje poreza na dobit u iznosu od 2,5 miliona dinara.
 
Takođe, dalje se navodi, troje osumnjičenih su izvršili i krivično delo oštećenja poverilaca u ukupnom iznosu od 24,5 miliona dinara.
 
Osumnjičenima je određena mera zadržavanja do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom Višem javnom tužilaštvu - Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Novi Sad.
 
U saopštenju nije navedeno koja je firma u pitanju, ali ni drugi podaci o uhapšenima.
  • Sema Phor

    24.05.2022 17:42
    Pa ta šteta nije koliko ni za jedan novosadski semafor ....
  • jjj

    24.05.2022 16:19
    sns smece
    a bitno je da vlast izbacuje srpski narod na ulicu iz stanova zarad banaka, dok je sudski proces jos u toku... a dok Vucicev brat samo reketira narod, ostatak sns hobotnice samo krade
  • 1312 o3

    24.05.2022 15:58
    KLASIČNA BUVA
    NEMA IMENA NEMA DELA...
    Tika, taka, tika, taka...
    Idem za Kanadu.... Kod tetke...
    Zlatibore pitaj Taru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika