Šverceri "pali" kod Novog Sada: Pretakali naftu sa broda u cisternu, uhapšen i ukrajinski kapetan

Pet osoba je uhapšeno dok su pretakali naftu sa broda u kamion-cisternu, u Gardinovcima, na obali Dunava. Policija je u okviru akcije "Plovne reke" zaplenila oko 12.000 litara naftnih derivata.
Uhapšeni su četrdesetosmogodišnji M. P, dvadesetjednogodišnji A. P, pedesetjednogodišnji Z. P, pedesettrogodišnji M. R, kao i ukrajinski državljanin V. R.
 
Uhapšeni V. R. je kapetan broda sa kojeg su se naftni derivati pretakali u kamion-cisternu.

Ovom prilikom, policija je oduzela kamion-cisternu sa oko 8.000 litara naftnih derivata, kao i dve tank barže sa po 1.000 i 3.000 litara naftnog derivata, traktor sa praznom prikolicom sa cisternom, dve kante sa ukupno 55 litara naftnih derivata, čamac, pumpu za pretakanje goriva i  mobilne telefone. 

Od osumnjičenog V. R. oduzeto je 10.000 evra koje je, kako se sumnja, dobio u zamenu za prodate naftne derivate, saopštio je MUP.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
 
Povodom ove akcije oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, poručivši da je Jedinica za bezbednost na rekama oformljena kako bi se neprestano i intenzivno borila protiv šverca akciznih proizvoda. On je najavio i da će se akcija "Plovna reka" sprovodi trajno i u kontinuitetu.
  • Neko

    16.06.2022 15:19
    Ko je ukrao 7 000 000 dinara iz Opštinske kase u Titelu ,da se to obavezno ispita,svi cute o tome a para nema.
  • Kac

    05.06.2022 09:07
    Kac boki
    Kad ce Kac doci na red. Ima kriminala koliko hoces vise nego u celoj Vojvodini
  • Istina

    05.06.2022 07:58
    Ja sam M.P,lupetate kao da ste plaćeni za to.Nije bitno šta se kaže nego ko kaže,pametnom dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika