Kontiću produžen pritvor za još 60 dana zbog opasnosti da će pobeći ili ponoviti delo

Ivanu Kontiću (32), osumnjičenom da je 2020. godine ispred kladionice u Jevrejskoj ulici pokušao da ubije M.M. (28) iz Beograda, produžen je pritvor do 60 dana.
Kontiću produžen pritvor za još 60 dana zbog opasnosti da će pobeći ili ponoviti delo
Foto: 021.rs
Njemu je pritvor produžen do 29. jula, jer Viši sud smatra da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Pored toga, za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenja krivičnog postupka.
Podsetimo, Kontić se tereti da je 24. avgusta 2020. godine pretukao M.M. ispred kladionice u Jevrejskoj. M.M. je završio u bolnici, dok je Kontić još nekoliko dana bio u Srbiji, a javnost je o brutalnom prebijanju saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama. 
U prvom trenutku policija i tužilaštvo su sporo reagovali na snimak i čak se međusobno optuživali za loše povučene poteze, a Kontić se našao u Crnoj Gori. Tek posle nekoliko nedelja je, po poslatoj poternici, pronađen u Podgorici.  
 
On je kasnije na saslušanju tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega. Takođe, u tužilaštvu je 11. decembra prošle godine negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut, da je snimak s nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Kontić je tada ispričao i da nije imao nameru da ubije oštećenog.
 
Pre nekoliko dana održan je glavni pretres u ovom slučaju, a Kontić je prilikom izjašnjavanja o krivici naveo da ostaje pri izjavi datoj Tužilaštvu, ali je naglasio da ne želi da odgovara na pitanja tužioca, jer su, kako je naveo, prilikom istrage bili "nekorektni".
 
Šta je tom prilikom Kontić rekao čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Zamenik zamenika

    31.05.2022 09:39
    Tog stranog državljanina, u ovom slučaju Crnogorskog, posle presude i izdržavanja kazne, proterati iz Srbije i doživotno zabraniti ulazak u zemlju.
  • Sovra

    31.05.2022 08:58
    Zbog cega 2 godine
    Ocigledno,surovo,bahato,drsko.....
  • Mrki

    31.05.2022 08:27
    Dve godine
    Zamisli dve godine mu sude.pa sta je on šešelj.to je trebalo po kratkom postupku kao sto je on onog momka obradio koji verovatno bi isto to njemu uradio da je mogao,ali to nije bitno.bitno je da mladi znaju da se takve stvari surovo kaznjavaju a ne ovako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika