Veterničanin namerno pijan pregazio čoveka, dobio skoro dve godine zatvora

D. P. (39) iz Veternika osuđen je, prvostepeno, na godinu i deset meseci zatvora za teško povređivanje oštećenog kolima na parkingu kod Master centra.
Veterničanin namerno pijan pregazio čoveka, dobio skoro dve godine zatvora
Foto: 021.rs

U ovu kaznu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru i pod merom zabrane napuštanja stana.

Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo to što D. P. nije prethodno osuđivan. 
Protiv presude može se izjaviti žalba Apelacionom sudu. 
 
Kako se navodi u presudi koju je Viši sud objavio, D. P. je proglašen krivim za krivično delo teška telesna povreda, dok je oslobođen optužbe za ugrožavanje sigurnosti. 
 
Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu stavljeno mu je na teret da je 4. novembra 2019. godine u Novom Sadu, ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Braće Popović pokušao da ubije N.J. i ugrozio sigurnost S.Đ. 
 
Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je tom prilikom okrivljeni u više navrata krenuo vozilom unazad prema oštećenom N. J. te da ga je udario usled čega je oštećeni pao i usled udara i pada zadobio tešku telesnu povredu opasnu po život. Međutim, tokom dokaznog postupka nije dokazano da je okrivljeni imao nameru da na opisani način ubije oštećenog, ali jeste bio svestan da navedenim manevrisanjem vozila može teško telesno povrediti oštećenog. Stoga je proglašen krivim za nanošenje teških telesnih povreda.

S druge strane, sud nije našao dokazanim da je okrivljeni navedenim radnjama istovremeno ugrozio sigurnost i oštećenog S.Đ. Imajući u vidu iskaze svih učesnika postupka, sud je utvrdio da je događaju prethodila žustra svađa između okrivljenog i oštećenih. Takođe, oštećeni S.Đ. tokom postupka nijednog momenta nije izjavio da se osećao ugroženim zbog navedenih radnji okrivljenog, čak nije uzmicao pred vozilom u pokretu. Stoga je okrivljeni oslobođen optužbe za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

  • Kadija te tuži

    01.06.2022 16:02
    Kadija ti sudi
    U Srbiji se vise dobije za divlju svinju van sezone nego za čoveka!
  • Jowan Snow

    01.06.2022 15:24
    Korumpirano sudstvo
    Ovom sudiji treba doživotno zabraniti rad u struci!
  • S21

    01.06.2022 11:37
    Dajte to na jos koji stepen sve dok okrivljeni ne dobije neki orden ili nesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika