Suđenje za pokušaj ubistva u Domu za stare u Futogu: Pesnicama i tacnom tukao nepokretnu ženu

Suđenje B. B. (61), korisniku doma za stare u Futogu, za pokušaj ubistva korisnice istog centra, počelo je juče u Višem sudu u Novom Sadu.
Suđenje za pokušaj ubistva u Domu za stare u Futogu: Pesnicama i tacnom tukao nepokretnu ženu
Foto: 021.rs

Prema navodima optužnice, on se tereti da je korisnicu iz susedne sobe udarao pesnicama i kuhinjskom tacnom, nakon čega ju je davio, piše Dnevnik.

Okrivljeni je negirao krivicu, iako postoje tri očevica. Dodao je da se zbog zdravstvenih razloga ne seća datih iskaza, a nakon što su mu predočeni, dodao je da očevici nisu mogli da vide šta se dešava jer je bio mrak. Naveo je da je razlog njegovog dolaska u sobu kod oštećene to što se njegov cimer žalio da ga ova žena maltretira i da je oštećenu "samo uhvatio za laktove i drmusao".

"Pa, sudija, pogledajte moje šake, da sam je udario u oko, ono bi joj izašlo kroz potiljak", rekao je okrivljeni i dodao da je taj dan popio dva i po deci rakije, a da inače ne pije.

Inače, oštećena žena je nepokretna. 
 
O napadu koji se dogodio 1. septembra svedočili su i medicinski tehničar Gerontološkog centra i veštak neuropsihijatrije. 

Naredno ročište zakazano je za 22. septembar.

  • Ana

    08.06.2022 21:45
    Sve bi bilo uredu da se povede računa kod prijema u ustanovu koje probleme ima osoba koja se smješta u dom za stare ,ako je čovjek sa psihičkim problemima mora biti adekvatno smješten u tip odjeljenja dane povredi nepokretnu osobu ili slabo pokretnu .pogotovo voditi računa da se ležeća osoba smesti u sobu sa isto takvom osobom pomogučnosti da ne dolazi do fizički povreda.
  • Očevidac

    08.06.2022 14:30
    Nije u pitanju Gerontološki centar, nego Prihvatilište gde su inače smešteni beskućnici uglavnom sa ozbiljnijim psihijatrijskim dijagnozama, zavisnici, jednom rečju problematična kategorija društva-korisnika te ustanove. Najlakše kriviti zaposlene, i komentarisati... A pri tom nemati tačne informacije o događaju.
  • Sima

    08.06.2022 11:22
    Odgovornost
    Gde je odgovornost nadleznih u domu? Nije samo navedeno lice odgovorno. Uposleni vesto prikrivaju svoju odgovornost a sudija mora to da prepozna. Jos je bilo lica koja su napastvovana, uposleni lekar smiruje stanje sedativima??? Veoma losa situacija je u toj ustanovi. Moraju se pozvati rodjaci smestenih lica u tuzilastvo da daju iskaze u vezi ovakvog stanja u domu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika