Tužilaštvo traži doživotni zatvor za muškarca koji je u Temerinu na smrt pretukao suprugu

Na jučerašnjem završnom ročištu za ubistvo supruge u Temerinu, tužilaštvo je tražilo doživotni zatvor za optuženog B. K. (68).
Tužilaštvo traži doživotni zatvor za muškarca koji je u Temerinu na smrt pretukao suprugu
Foto: 021.rs

Prilikom iznošenja završne reči zamenik tužioca Slobodan Josimović je podsetio da se radi o jednom od najtežih krivičnih dela, kao i da je žrtva godinama bila izložena psihološkom i fizičkom nasilju, prenosi Dnevnik

Prema optužnici, B. K. je u februaru prošle godine suprugu pretukao na smrt. 

On je na suđenje doveden iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja (2. februar), a koji mu je poslednji put produžen do 19. juna. Njegov branilac je zatražio da mu se ukine pritvor, ali je zamenik tužioca naglasio da razlozi za pritvor nisu prestali. 
 
Odbranu je branilac bazirao na tome što je okrivljeni bio "ljubomoran i pod dejstvom alkohola", dok je okrivljeni izjavio da "nije želeo da ubije suprugu" i da prethodno nije bio nasilan.
 
Ubijena žena je supruga prethodno prijavila za nasilje u porodici, ali tužilac je tada delo okarakterisao samo kao prekršaj. 
  • Ivan

    11.06.2022 23:27
    Auuu
    A da je ubijena nečija konkretno majka? sestra? rođaka? poznanica? Više bi bolelo ili manje (ne razumem) ?!
  • Realista

    09.06.2022 08:28
    @Bananamen
    A koga bi ti želeo za hirurga? Onog kod kojeg postoji 50:50 šanse da preživiš ili onog za kojeg znaš da ćeš preživeti? Isto je i sa tužiocima. Vreme je da se razdvoji kukolj od žita...
  • Bananamen

    08.06.2022 15:16
    Mozda je moje obrazlozenje nepopularno ali zamislite ako bi se tuzilac zaista osudio teskom kaznom za svoju gresku, sta bi radili ostali tuzioci? Pa karakterisali bi sve kao najteze zlocine i kad to nisu. Odredjena greska se mora tolerisati na svakom poslu, naravno, ako je nenamerna. U suprotnom ti poslovi ne bi postojali. Zamislite da osudimo hirurga na robiju za svakog izgubljenog pacijenta. Ko bi nas posle lecio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika