Temerinac za prebijanje supruge na smrt dobio 18 godina zatvora

B. K. (68) iz Temerina osuđen je prvostepeno na 18 godina zbog ubistva supruge koju je pretukao na smrt u februaru prošle godine.
Temerinac za prebijanje supruge na smrt dobio 18 godina zatvora
Foto: 021.rs

U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru gde se nalazi od 3. februara 2021. godine, javlja Dnevnik

Kao olakšavajuće okolnosti uzete su njegove godine života, to što nije osuđivan i što je bio u alkoholisanom stanju, dok su otežavajuće okolnosti brojnost povreda i vremenski period u kom je trajalo zlostavljanje. 

Takođe, kao otežavajuću okolnost sudija je uzeo u obzir i to što okrivljeni ni u jednom trenutku iskazao kajanje. B. K. je i tokom iznošenja završne reči ponovio da nije želeo da njegova supruga umre, već je samo želeo da "ne bude cirkusa". 
 
B. K. je naloženo i da plati troškove tužilaštva u iznosu od 73.042 dinara i troškove Višeg suda u Novom Sadu koji će naknadno biti određeni, prenosi Dnevnik. 
 
Zamenik Višeg javnog tužioca Slobodan Josimović je prilikom iznošenja završne reči podsetio da se u ovom postupku radi o jednom od najtežih krivičnih dela i istakao da je žrtva tokom braka bila izložena psihološkom i fizičkom nasilju koje je, na kraju, rezultiralo ubistvom. 
 
Presudom nisu zadovoljni ni branilac, ni tužilaštvo koje je tražilo doživotnu robiju.
 
Obe strane najavljuju žalbe.
  • Zemlja čudesa

    15.06.2022 17:28
    Za ubistvo ne bi smela da postoji olakšavajuća okolnost "nije ranije osuđivan". Ako nije nikoga ranije ubio onda je to super, pola mu se prašta? Puna kazna samo za serijske ubice? Ono "bio alkoholisan" bi trebalo da je otežavajuća okolnost, jer se nalokao pa ubio ženu. Da je bio trezan možda bi sirotica još bila živa pošto bi pijani skot razmišljao o posledicama.
  • Banderaš

    15.06.2022 09:52
    malo
    Malo je 18 godina za takav zlocin
  • EvoOvako

    15.06.2022 09:21
    Rodi ti dete
    Pa drugo i treće. Pere ti i kuva ka' mater. Trpi je p'janog. Zna sve o tebi. Prošli rat i sankcije. Izbegli jednom, možda i drugi put. Bila na mešalici kad se ploča izlivala, pa posle poslužila i masjtore i tebe. Dodavala crepove dok se zastava iznad krova vijorila. Krajcala zadnju paru da se otplati kredit za Punta koji se rasp'o, a kojeg si vozio više od nje. U toku sankcija od ničega ručak napravila.
    Kapirate poruku.
    Malo je 18 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika