Mali Novosađanin povređen u udesu kod Trebinja i dalje u teškom stanju, drugo dete operisano

Sedmogodišnji dečak iz Novog Sada koji je juče teško povređen u udesu na magistralnom putu Trebinje - Bileća, u mestu Orah, i dalje je u teškom stanju i na mehaničkoj ventilaciji.
Mali Novosađanin povređen u udesu kod Trebinja i dalje u teškom stanju, drugo dete operisano
Foto: 021.rs
U ovoj saobraćajnoj nesreći poginuo je trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55). Kako pišu Nezavisne novine, on je upravljao fijatom, a reč je o direktnom sudaru u kojem je teško povređeno i dvoje dece iz drugog automobila novosadskih tablica. 
Jedno od dece, sedmogodišnji dečak, nakon zbrinjavanja u Bolnici Trebinje, helikopterom Republike Srpske je hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.
"Jedno dete je zadobilo povrede glave i zbog toga je helikopterom prebačno u Banjaluku, dok je drugo zbog povreda unutrašnjih organa operisano u našoj ustanovi i smešteno na Odeljenje intenzivne nege", kazao je direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta.
 
Kako je za Nezavisne potvrđeno iz UKC RS, sedmogodišnji dečak koji je povređen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.
 
"Prema rečima dr Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku povredu glave. On je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvesne", naveli su za "Nezavisne novine" u UKC RS.
 
Osim dece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u Bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim rečima, van životne opasnosti.
 
U ovom automobilu se, prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, vozila porodica iz Novog Sada, otac, dvoje dece, deda i baka, dok je iz suprotnog smera dolazio "fijat" kojim je upravljao Ljubibratić.
 
Iz zasad neutvrđenih razloga fijat je prešao na drugu stranu kolovoza i došlo je do direktnog sudara dva automobila.
 
Dežurni tužilac naredio je obdukciju tela nastradalog, koja će biti izvršena danas.
  • en

    20.06.2022 17:45
    Sad citam na drugim portalima da je nastradali imao infarkt i da je izgubio svest u toku voznje prema rezultatima obdukcije. Daj Boze samo da deca budu dobro.
  • q7

    20.06.2022 17:33
    Boze mili samo da deca budu dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika