Na biciklistkinju naletelo vozilo na Bulevaru kralja Petra, zadobila teške povrede

Biciklisktinja V. K. D. (40) teško je povređena kada je na nju naletelo putničko vozilo na Bulevaru kralja Petra.
Na biciklistkinju naletelo vozilo na Bulevaru kralja Petra, zadobila teške povrede
Foto: 021.rs

Do udesa je došlo u 8.54h, kod ambulante Zmaj Ognjena Vuka.

Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj za 021.rs kaže da je njihova lekarska ekipa zbrinula povređenu ženu na mestu udesa, nakon čega je prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na reanimaciju.

Iz KCV-a za 021.rs kažu da je pacijentkinja primljena sa povredom glave.
 
"Nakon sprovedene dijagnostike, pacijentkinja je staiblnog opšteg stanja smeštena na Kliniku za neurohirurgiju radi intenzivnog konzervativnog tretmana i praćenja", navode u odgovoru za 021.rs.
 
Hitna pomoć intervenisala je u još tri udesa u Novom Sadu tokom jučerašnjeg dana.
 
Dva putnička vozila sudarila su se u 7.28h na uglu ulica Temerinske i Bore Stankovića. Povređena je dvadesetčetvorogodišnja devojka. Ona je zbrinuta na mestu sudara i prevezena na odeljenje hirurgije KCV.
 
Tridesetjednogodišnji pešak oboren je na uglu Futoškog puta i Subotičke. Ukazana mu je pomoć na licu mesta nakon čega je prevezen u Urgentni centar, na hirurgiju. 
 
U 18.17h Hitna pomoć je dobila poziv zbog obaranja bicikliste na uglu ulica Braće Ribnikar i Danila Kiša. Međutim, kada je ekipa Hitne pomoći došla, uverili se da su akteri udesa otišli sa mesta mesta. 

Teme

udesi
  • Nina

    24.06.2022 11:44
    Treba nova pravila za voznju biciklom.
    Ko ima prvenstvo na biciklistickoj stazi,pesak ili biciklista ,kolika je dozvoljena brzina voznje a i pesaka pri prelasku,da li je dozvoljeno zadrzavanje na biciklistickoj stazi...
    biciklistima ograniciti brzinu voznje kod semafora... jer se pale na zeleno.
    A tek pesaci..
    Oni moraju kod ocnog,i da dobiju dozvolu za poznavanje i koriscenja mobilnog telefona ....
    A vozaci ...
    Svakog meseca na 8 sati dobrotvornog rada, na sastanke drustva za odvikavanje od trubljenja,psovanja i tuce....
  • nije

    24.06.2022 07:58
    generalno saobracaj u Srbiji je jako los, jer ima dosta vozaca koji su nepismeni i bahati, kao vozac automobila vidjam svakakve scene po putevima, koliko su ljudi izgubljeni i u zurbi nije ni cudo sto se ovakve stvari desavaju, a tek koliko ima slucajeva koji su mogli za dlaku da budu ovakvi, sama sreca nista drugo, a treba da se uvedu neka strozija pravila za dobijnje vozacke, danas je svaki ljakse ima, a momci od 19 20 do 24 godine zabraniti polaganje jer su to tek dijabole, njih pubertet jos udara pa misle da su reli vozaci.
  • Emilija Kačić

    23.06.2022 22:40
    Bicikliste treba edukovati, da kada prelaze pešački prelaz siđu sa bicikla i tako sačuvaju i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika