Uhapšen zbog sumnje da je prodao 3,5 miliona kilograma kukuruza iz robnih rezervi

Policija u Novom Sadu uhapsila je K.M. (46) zbog sumnje da je prodao 3,5 miliona kilograma merkantilnog kukuruza koji mu je poveren na skladištenje od strane Republičke direkcije za robne rezerve.
Uhapšen zbog sumnje da je prodao 3,5 miliona kilograma kukuruza iz robnih rezervi
Foto: Pixabay
Kako dodaje MUP, on je na taj način pribavio imovinsku korist od 27,2 miliona dinara, saopšteno je danas iz MUP-a.
Kako se sumnja, on je radeći kao odgovorno lice privrednog društva "Agro Medan" iz Zrenjanina u dva navrata 2017. godine zaključio ugovore o skladištenju, čuvanju i obnavljanju kukuruza sa Republičkom direkcijom, na osnovu čega je preuzeo kukuruz od skladištara iz Srpskog Itebeja i Vršca.
Sumnja se da je on, navodi se u saopštenju, u periodu od dana preuzimanja merkantilnog kukuruza do jula 2018. godine prodao poverenu robu bez evidentiranja u poslovnim knjigama, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 72.223.696 dinara.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu za proneveru u obavljanju privredne delatnosti, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • Država podobnih

    24.06.2022 07:13
    Mihail Kasjanov, prvi premijer ruskog predsednika Vladimira Putina, je rekao da je Putin (69), bivši agent KGB-a, dolaskom na vlast 2000. godine izgradio sistem zasnovan na nekažnjivosti i strahu.

    "To su dostignuća sistema koji je, uz Putinovo ohrabrenje kao šefa države, počeo da funkcioniše još ciničnije i okrutnije nego u kasnijim fazama Sovjetskog Saveza. U suštini, to je sistem nalik KGB-u zasnovan na potpunoj nekažnjivosti. Jasno je da oni ne očekuju da budu kažnjeni", ocenio je Kasjanov.
  • Z13

    24.06.2022 06:05
    Mnogo je kvalifikovan
    Taj K.M. treba da bude ministar finansija ili bar ministar trgovine.
  • zgađen

    24.06.2022 06:02
    Zna se kako to ide
    Zovite đuku. Gusto je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika