Godinu i po dana zatvora za paljenje dva automobila u Stražilovskoj

Osnovni sud je prevostepenom presudom osudio M. R. (27) iz Bača na godinu i po dana zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 180.000 dinara zbog paljenja dva automobila Stražilovskoj ulici kod broja 33.
Godinu i po dana zatvora za paljenje dva automobila u Stražilovskoj
Foto: 021.rs
Sud ga je proglasio krivim zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Dnevnik podseća da je optužnica M.R. teretila da je u noći između 6. i 7. oktobra 2021. godine izazvao požar na automobilima marke BMW X5 i mercedes A klase, koji su u vlasništvu U. J. (24) i njenog oca S. J. iz Novog Sada koji žive u obližnjoj zgradi.

Njihova skupocena vozila su bila parkirana na zakupljenim mestima, a paljenje automobila mnogi su povezali sa saslušanjem majke i sestre U. J. koja je polovinom septembra prošle godine prijavila policiji Slobodana Milutinovića Snajpera (38), sa kojim je, navodno bila u emotivnoj vezi, da ju je maltretirao, tukao i protiv njene volje držao zatvorenu u jednom stanu. On je tada uhapšen i određen mu je pritvor u kojem je i danas. 
 
Paljenje automobila se, kako su tada preneli mediji, dogodilo nekoliko sati pre svedočenja pred tužilaštvom u ovom slučaju. 
 
Inače, ovo delo su zabeležile kamere i taj snimak se pojavio na društvenim mrežama već posle nekoliko sati. Na snimku se vidi mladić s kapuljačom na glavi kako prilazi automobilu i poliva ih verovatno benzinom. Potom izbija vatra na vozilima, a snimak pokazuje i kako je počiniocu vatra zahvatila nogavicu. 
 
 
Policija je M.R. uhapsila dvadesetak dana nakon dela i kasnije mu nije određen pritvor, a mediji su preneli da je tokom istrage negirao da ima ikakve veze sa Milutinovićem. 
  • Vlada

    18.07.2022 12:14
    Setimo se da je ovoliku kaznu dobio lik koji je pijan ubio dete jurcajući po dolmi, tako da ovo po standardima naših sudija jeste stroga kazna.
  • Beba

    15.07.2022 16:01
    @neki ludi
    " automobila svaki po 100.000€, sa personalizovanim tablicama na privatnim parking.."
    Pre hvalospeva o vrednostima, raspitaj se o cenama. A klasa je par hiljada evra. Tablica po narudžbi 600 evra. Parking nije Privatni, nego zakupljen.
  • Nn

    15.07.2022 13:35
    Nn
    Samo 1,5godina...pa x6 vredi 45000 eura! Po ovome mozemo svi paliti,krasti,ubijati....jer su kazne,preblage!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika