Zaposlena u novosadskom preduzeću prisvojila više od 1.300 čekova građana vrednih sedam miliona

S.K. (54) uhapšena je zbog pronevere u obavljanju privredne delatnosti.
Zaposlena u novosadskom preduzeću prisvojila više od 1.300 čekova građana vrednih sedam miliona
Foto: 021.rs
Ona se tereti da je, kao odgovorno lice u jednom novosadskom preduzeću, prisvojila 1.377 čekova građana u vrednosti od 6.872.449 dinara iz blagajne tog preduzeća, koji su joj bili povereni i tako sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.
Nedostatak tih čekova, kako se sumnja, prikrila je tako što je falsifikovala podatke u informacionom sistemu preduzeća, unoseći nepostojeće čekove kojima je produžavala rokove dospeća.
 
Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.
  • Typisch neusatzisch

    29.07.2022 14:18
    Otimanje tuđeg - tipično novosadski. Ne brinite, čekovi su od dođoša.
  • @Lola @Bojan

    29.07.2022 13:33
    "Niko ovde ne osporava ljudski faktor, ali ako je informacioni sistem takav da možeš da prikriješ nestanak 1300 čekova i konstantno im produžavaš datum dospeća, onda je apsolutno problem i u tom sistemu."
    Izgleda neki ne razumeju koncept odgovornog lica u preduzeću, kako funkcionišu čekovi i šta je informacioni sistem (u opštem slučaju, pošto nema detalja u tekstu).
  • Marko

    29.07.2022 08:10
    Politickobirokratska mafija
    Tako je to kada radite nezakonite radnje bez znanja nadredjenih. Da je dala deo kolaca kome treba gore u hijerarhiji ne bi pala, halavost ju je skupo kostala . Srbija je nekomemajka a nekome maceha. Neki lopovi su ovde rodjeni pod srecnom zvedom dok oni manje srecni gule CZ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika