FOTO: Zajednički napor vatrogasaca iz Novog Sada i okolnih mesta sprečio širenje vatre u Bukovcu

U gašenju današnjeg požara kod Bukovca učestvovao je veći broj vatrogasnih jedinica iz Novog Sada i okoline.
"Kad se ljudi slože nema situacije koja ne može da se reši. Požar na Fruškoj gori uhvaćen na vreme i likvidiran, pre nego što je napravio veću štetu. Udarna snaga Novog Sada. VSJ Novi Sad, DVD Petrovaradin, DVD Bukovac, DVD Budisava, DVD Kovilj, DVD Kać, DVD Kisač i DVD Begeč", stoji u objavi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovaradin.
Podsetimo, požar je izbio jutros oko 10 časova na Selištu, kod kasarne. Goreo je hektar šume bagrema i crnog bora, a zbog vetra vatra je pretila da se proširi.
 
JP Nacionalni park Fruška gora je saopštilo da će nakon uviđaja biti objavljena zvanična procena uzroka požara. Nacionalni park je apelovao na sve građane da se odgovorno ponašaju u prirodi.
 
  • Milan

    07.08.2022 22:25
    Kisač
    Svaka čast svim vatrogascima,posebno pozdrav za hrabar DVD Kisač.
  • Milica

    07.08.2022 21:31
    Hvala!
    Svaka im čast na poslu!
    P.s. ni bagrem ni bor ne rastu prirodno na Fruškoj gori, a istovremeno svi znaju da su to lako zapaljive vrste!
  • Lumumba

    07.08.2022 20:53
    Tu dosta ovaca izvode na ispasu i pastiri često pale travu misleći da će tako biti hranljivija za stoku. Ne kažem da ih odmah treba kazniti, ali valjalo bi da neko dođe i objasni im da to ne rade. Prvo jer nema smisla, drugo jer će neko nastradati.
    Svi znaju u čemu je problem, a niko ništa ne radi povodom toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika