Tužilaštvo odustalo od optužbi za mito protiv novosadskog saobraćajca

Nakon više od tri godine vođenja postupka, tužilaštvo je odustalo od optužbi protiv saobraćajnog policajca S. Z. (51) iz Novog Sada.
Tužilaštvo odustalo od optužbi za mito protiv novosadskog saobraćajca
Foto: 021.rs

On je na početku bio osumnjičen za primanje mita, a nakon prikupljanja dokaza optužen za zloupotrebu službenog položaja, piše Dnevnik.

Kako se navodi u optužnom predlogu, on se sumnjičio da je 3. februara 2019. godine oko dva sata posle ponoći kod Varadinskog mosta prema Petrovaradinskoj tvrđavi zaustavio automobil marke BMV, te da je prilikom prilaska osetio miris alkohola, a nije preuzeo posebne mere radi sprečavanja ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju.

On se teretio za uzimanje mita od 8.000 dinara koje je navodno zahtevao i dobio od vozača kako bi mu dozvolio da nastavi da učestvuje u saobraćaju.
  • Sax

    13.08.2022 02:36
    Na stranu sve loše što ova vlast zajedno s policijom radi.Znam čoveka i mogu da potvrdim jedan od korektnijih saobraćajaca.Pošten čovek koliko ja znam nikad od nikog dinara nije uzeo!!!!!
  • Justice for all

    12.08.2022 14:08
    ANKETA:
    Ko je ikada dao mito-zeleni palac,a ko ne-crveni?!
    Pa da vidimo...
  • Aca

    12.08.2022 12:42
    Predlog
    Pošto u velikom biznisu i politici postoji izraz PROVIZIJA, koji su izmislili ovi sa zapada da legalizuju korupciju, to se može i kod nas rešiti lako. Od svake uplaćene kazne, policajca, komunalnog milicajca.... isnspektora koji pišu prekršajne kazne , treba im dati 10 %. Osnovna plata da bude minimalac a 10 % u brutu od uplaćenih kazni. Na ovaj način bi podigli rad službi, uticali na broj smanjenja prekršaja i sprečila bi se korupcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika