Počelo suđenje za ubistvo beskućnika satarom u Kineskoj četvrti

Suđenje za ubistvo Aleksandra Popovića (34) iz Beograda počelo je u četvrtak u Višem sudu u Novom Sadu. Na optuženičku klupu selo je četvoro optuženih.
Počelo suđenje za ubistvo beskućnika satarom u Kineskoj četvrti
Foto: 021.rs
Oni se terete da su 30. oktobra prošle godine u Kineskoj četvrti, gde se okupljaju beskućnici, nasrnuli na pokojnog Popovića i tukli ga rukama i nogama, da bi u jednom momentu neko od njih uzeo sataru i udario ga, piše Dnevnik.

Četvorka je okrivljena za teško ubistvo u saizvršilaštvu na svirep način.

Kako se moglo čuti u sudnici, optuženi su konzumirali alkohol i slušali muziku, došlo je do tuče i satara je završila u rukama optuženog Ž. M. iz Feketića, koji ju je bacio u pravcu preminulog. 
 
Prema rečima okrivljenog M. T, niko od optuženih nije imao nameru da liši života Popovića. 
 
"Pogotovo nije bilo umišljaja, kako stoji u optužnici. Jako mi je krivo što se to desilo, davao sam mu i veštačko disanje i masažu srca", rekao je on. 
 
Okrivljeni su kazali da je Popović pre kritičnog događaja pao niz stepenice, a M. T. je dodao da ga je tom prilikom vratio u sobu krvavog po licu.
 
Prema navodima optužnice 30. oktobra prošle godine, Aleksandar Popović je izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari okrivljenog M. M, koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Ž. M, koji mu je teo sataru i udario ga bočnom širokom stranom koju je potom odbacio. Zatim su svi nasrnuli na Popovića koji je pao, a onda mu zajednički zadavali više udaraca pesnicama i nogama. 
 
Oštećeni je tom prilikom zadobio teške telesne povrede opasne po život, pa je usled krvarenja prouzrokovano zatajenje moždanih funkcija, usled čega je 1. novembra nastupila smrt.
 
Beživotno telo je pronašao jedan od beskućnika koji je to odmah prijavio policiji, a koja je ubrzo uhapsila M. M, M. T, Z. D, kao i P. T. i M. T. Nešto kasnije uhapšen je i Ž. M, koji je bio u bekstvu i za kojim je bila raspisana poternica.
 
Iako su se M. T. i P. T. u početku sumnjičili da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv njih je dalji postupak obustavljen budući da istraga i dokazi nisu ukazali da su na bilo koji način pružali pomoć osumnjičenima.
  • Iva

    03.09.2022 19:16
    E, da vidimo kako radi nase sudstvo, da li postoji pravo, pravda, institucije, zakoni
  • El Chapo

    02.09.2022 09:07
    Meksiko, Kolumbija, ... Srbija, ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika