Nastavlja se suđenje Ivanu Kontiću: Očekuje se saslušanje brutalno prebijenog muškarca

U Višem sudu za utorak, 6. septembar zakazan je nastavak glavnog pretresa za pokušaj ubistva M. M. (29) ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja, a za koje se tereti Ivan Kontić (32).
Nastavlja se suđenje Ivanu Kontiću: Očekuje se saslušanje brutalno prebijenog muškarca
Foto: 021.rs
Pored Kontića, na klupi su još dvojica optuženih, O. L. i L. M. 
 
Ovo će biti nastavak suđenja koje je počelo 25. maja i koje je trebalo da se nastavi 21. juna, ali je odloženo zbog nedolaska jednog od okrivljenih i svedoka. 
 
U nastavku pretresa iskaze bi trebalo da daju oštećeni M. M, pet svedoka i veštak. 

Podsetimo, Kontiću se sudi za pokušaj ubistva, dok se O. L. tereti za učestvovanje u tuči, a L. M. za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. 

Sva trojica su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, negirali krivicu za dela za koja se terete. Nakon početka suđenja prilikom izjašnjavanja o krivici Kontić je naveo da je on postupao u samoodbrani i da mu je "život bio ugrožen", dok su O. L. i L. M. uglavnom potvrdili njegovu priču. Branilac Kontića je tada naveo i da je "on velika žrtva političko-policijsko-medijskih kombinacija". 
 
Kažimo da se Kontić u pritvoru nalazi duže od godinu i po dana, dok se druga dvojica optuženih brane sa slobode. 
 
Sukob zbog kog se vodi postupak se dogodio 24. avgusta 2020. godine, a javnost je o brutalnom prebijanju M. M. saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama 11. septembra.  Kontić se tereti da je brutalno pretukao M. M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja. 
 
U prvom trenutku policija i tužilaštvo su sporo reagovali na snimak i čak se međusobno optuživali za loše povučene poteze, a Kontić je u međuvremenu otišao u Crnu Goru. Tek posle nekoliko nedelja je, po poternici, pronađen u Podgorici.  On je kasnije na saslušanju tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja postupka protiv njega. 
  • Dr mišković

    07.09.2022 19:40
    Interesantno
    Zašto se uopšte održava suđenje?
    Lik je u vezi sa Novosadsko-Nikšićkom mafijom i ima poznanstva sa max betovim krimi licima.
    Pustite lika da bleji u hotelskoj sobi u kojoj je bio i pre nego što su ga uhvatili sa nanogicom par meseci kao i sina Željka Mitrovića.
    Opustite se ljudi.
  • Javnost

    05.09.2022 11:00
    U koliko sati da dodjemo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika