Na novosadskim ulicama: Oborene dve biciklistkinje, kod Promenade biciklista naleteo na pešaka

Sedam osoba povređeno je danas u udesima na novosadskim ulicama.
Na novosadskim ulicama: Oborene dve biciklistkinje, kod Promenade biciklista naleteo na pešaka
Foto: 021.rs
Oko 9.30h, u Partizanskoj ulici, kod nekadašnjeg Kontrasta, automobil je oborio biciklistkinju. 
 
Kako za 021.rs kaže portparol Hitne pomoći, doktor Zoran Krulj, povređena je 57-godišnja žena. 
Na Bulevaru cara Lazara, kod Promenade, oko 11.15h, povređen je čovek star 81 godinu kada je na njega naleteo biciklista.
Dve žene su povređene petnaestak minuta kasnije, prilikom naglog kočenja autobusa na stajalištu na Bulevaru oslobođenja.
 
Još jedna 57-godišnja žena je povređena vozeći bicikl, kada je na nju naleteo automobil. To se dogodilo nešto posle 12 časova, na uglu Ulice Antona Čehova i Futoške.
 
Dve osobe koje su bile na motoru povređene su u sudaru sa automobilom, nešto pre 16 časova, u Vršačkoj ulici. Povrede su zadobili žena stara 55 godina i 61-godišnji muškarac.
 
Prema rečima doktora Krulja, svim povređenima je ukazana pomoć na licu mesta, a zatim su prevezeni u Urgentni centar.

Teme

udes
  • samo gledam

    10.09.2022 06:10
    na ulicama Novog Sada
    Juče je,na stajalištu gradskog,jedna sredovečna žena stala na biciklističku,valjda pokušavajući da vidi koji autobus stiže.Nailazi biciklista,čovek od 40 i kusur godina,nije zvonio ,nije je opomenuo,približio se PLJUNUO JE u obraz i nastavio sa j.... ti mater ili nesto.I produžio
  • Vladan

    06.09.2022 11:39
    @Nikola

    Često počnu ljudi da pišu normalan komentar pa se onda nalupetaju gluposti. Ne postoji mesto ni vreme kada pešak ima prednost na biciklističkoj stazi.
  • Nikola

    06.09.2022 00:57
    Nista novo
    Ne cudi me ova stastistika..
    Vozaci autobusa koce tako i kad su sami na putu, kao da zamisljaju da su u F1 i da blazim kocenjem gube pol-poziciju.
    Vozaci automobila su standardno nepazljivi, ali je porazavajuc broj biciklista koji apsolutno ne znaju i ne postuju saobracajne propise. Nista neobicno da se biciklista zaleti u masu na pesackom koji prelaze preko staze (mosta nema naravno) ili na pesaka koji je na stazi, na drugog biciklistu ili u krajnjem slucaju pod tockove automobila. Smatraju da su oni tu neprikosnoveni i da svi oko njih treba da im se sklanjaju. A kontrole nikakve nema niti moze da je bude u ovoj zemlji, tu ne moze da se ugradi 200% kao u ostalim sferama zivota u Novom Sadu.
    Sugradjani i kolege biciklisti, edukujte se malo koja saobracajna pravila krsite a koja uopste i ne znate, budite pazljiviji i prema ostalim ucesnicima u saobracaju a prvenstveno prema sebi, biciklista je najugrozeniji u bilo kakvim saobracajnim incidentima. A i sam zivot u gradu ce biti lepsi sa malo vise postovanja pokazanog prema drugima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika