Suđenje Snajperu i supruzi: Njegovih tragova nema na nelegalnom pištolju pronađenom u stanu

Suđenje bračnom paru Slobodanu i Tamari Milutinović, protiv kojih je novosadsko tužilaštvo podnelo optužni predlog zbog nedozvoljenog držanja pištolja s municijom, nastavljeno je saslušanjima.
Suđenje Snajperu i supruzi: Njegovih tragova nema na nelegalnom pištolju pronađenom u stanu
Foto: 021.rs

U četvrtak su, povodom zaplene u prošlogodišnjoj policijskoj akciji, saslušani svedoci, veštaci i stručni savetnik odbrane u Osnovnom sudu u Novom Sadu, piše Dnevnik.

Saslušan je policijski službenik Saša M, koji je vodio pretres u njihovom stanu u kojem je pronađen pištolj. On je opisao da je pretres izvršen u prisustvu branioca i svedoka iz komšiluka. Kazao je da je njegov kolega pronašao oružje na polici plakara u spavaćoj sobi, da on nije video taj momenat, ali nije mogao da se seti da li je bio umotan u nešto, kako se to navodi u optužbi.

Rekao je da ga on nije dirao, već da ga je preuzeo tehničar iz policije i opisao kako, ali i da misli da njegove kolege koje su prepipavale stvari nisu imali rukavice pri tome, što je bilo bitno za kasniji tok višesatnog ročišta, gde su "koplja ukrstili" sudski veštak za DNK tragove s beogradskog Biološkog fakulteta i stručni savetnik odbrane.
 
Na pitanje sudije Đorđa Radovanovića, ovaj svedok, koji je potpisao policijski zapisnik o pretresu, odgovorio je da na njega nije bilo primedbi okrivljenih ni njihovih branilaca, a da ih je bilo, one bi bile unete. 
 
Sudski veštak za balistiku Dejan Belić objasnio je kako se rukuje pištoljem kad je reč o dodirivanju delova, na čemu je insistirao branilac okrivljenih Goran Karadarević, zato što on naglašava da na ključnim delovima pištolja, rukohvatu i okviru s mecima, nisu nađeni biološki tragovi okrivljenog. Oni su zatečeni na navlaci i na orozu, piše Dnevnik.
 
Kako je pištolj pronađen umotan u krpi, tkanini, odnosno majici Milutinovića, dobar deo ročišta bio je posvećen mogućnosti transfera bioloških tragova na površinu oružja.
 
Sudski veštak za DNK Milica Keckarević Marković s Biološkog fakulteta nije mogla da isključi da su na ovaj način tragovi prešli na pištolj i kazala je da nisu utvrđeni biološki tragovi Snajpera na brisu označenom kao rukohvat, gde bi oni bili očekivani da ga je on držao. Na nekim uzorcima zatečeni su mešoviti tragovi muške osobe ili više njih, ali ne i ovog okrivljenog.
 
Na početku glavnog pretresa, koji je počeo u martu ove godine, supružnici nisu priznali krivično delo za koje se terete, ali su dopunili odbranu koju su ranije izneli. Oni nisu hteli da odgovaraju na pitanja jer smatraju da su im DNK dokazi podmetnuti. Ovaj bračni par se našao na optuženičkoj klupi jer je tokom policijske akcije, koja je sprovedena tri dana nakon ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (48), u njihovom stanu pronađen pištolj za koji nemaju dozvolu.
  • Vlada

    10.09.2022 15:47
    @F

    I treba da propadne prčvarnica od fudbalskog kluba koja samo služi kao paravan za kriminalce.
  • Vasa

    09.09.2022 20:36
    Odšteta?
    Neupućeni ili zaboravni komentatori spominju odštetu za pritvor Snajpera.
    On nije zbog nelegalnog oružja u pritvoru, nego zbog napada na devojku sa kojom je bio u vezi. Tj. nije zbog žene u zatvoru nego paraleln emotivne partnerke.
  • Pa se vi mislite

    09.09.2022 13:37
    Ijuuu ološu, kao ne znaš, ne sećaš se, nisu imali rukavice.. E, ja bih sad Snajpera pustio na slobodu, dao mu debelu odštetu i orden i dopustio bih mu da se bez ometanja bavi, time čime se već bavi.. a ovog, i njemu slične iz istrage, bih poslao na dugogodišnju robiju, bez mogućnosti pomilovanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika