Zbog bolesti tužioca odloženo suđenje za pokušaj ubistva policajca na Salajci

U Višem sudu je zbog bolesti tužioca odloženo suđenje D.S. (45) iz Novog Sada, optuženom za pokušaj ubistva policajca Uroša Nikića (34).
Zbog bolesti tužioca odloženo suđenje za pokušaj ubistva policajca na Salajci
Foto: 021.rs
Kako prenosi Dnevnik, pred sudom se ovaj put pojavila svedokinja A. Z, koju su doveli policajci, ali nije saslušana jer nije bilo tužioca. 
Njeno nepojavljivanje pred sudom je prethodno dovelo do toga da 16. juna suđenje bude pomereno za 15. septembar, a i prethodno se nije odazivala na pozive zbog čega joj je sud izrekao novčanu kaznu, a i policija ju je tražila. 
Kako advokat odbrane insistira na njenom saslušanju jer se smatra ključnim svedokom, ona će morati da se pojavi na nastavku suđenja kada datum bude određen. 
 
Podsetimo, prema navodima optužnice, D. S. je u Ulici Save Đisalova teško ranio policajca koji je pokušao da ga spreči da izvrši krivično delo. On se tereti i za nedozvoljeno posedovanje oružja, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krađu. 
 
Na dosadašnjem suđenju okrivljeni je priznao da je nožem skakavcem izbo muškarca za koga, kako kaže, nije znao da je policijski inspektor. 
 
Međutim, u dosadašnjem toku suđenja prikazano je da je inspektor, ipak, pokazao službenu legitimaciju i povikao "Stop, policija" pre nego što je napadnut. 
 
Svedočio je i policijski inspektor S. D, koji je bio s oštećenim u trenutku napada nožem. Iako tada nije bio na dužnosti jer je pod suspenzijom, odlučio je da, kako je rekao, pomogne kolegi s kojim se sreo u blizini vrtića "Čuperak" da prate muškarca koji se ponašao sumnjivo. On je tada napomenuo da se protiv njega vodi disciplinski i krivični postupak zbog nasilničkog ponašanja. 
 
Takođe, iako je okrivljeni izrazio sumnju da je neko manipulisao jednim od pištolja i da se ispod neispaljenih metaka u okviru nalaze upotrebljeni meci - čaure bez kapisli, sudski veštak je rekao da je utvrdio da ne postoje elementi bilo kakve manipulacije. 
  • Dragan Popovic

    16.09.2022 11:54
    Kad meni na sud sudski vestak ne dodje 2 puta a kazna je 250.000 dinara kad sam reko sutkinji zasto ga nije kaznila ja sam dosao iz inostranstva 1000 km autom i nazad i troskovi rekla; ne kaznujemo kolege. E pa ja sam doticnu lepo prijavio da ne postuje zakon i ne radi po zakonu i njenu izjavu dao u tuzbu i dobila je disciplinsku kaznu 30% manje plate i tako i treba svim sudijama koji namerno zavlace i nas zajebavaju. Mene nasla zaje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika