Perišić u bekstvu i sedam godina od ubistva Roganovića u Veterniku

Prošlo je sedam godina od ubistva Aleksandra Roganovića u Veterniku, a jedan od osuđenih u ovom slučaju, Jovan Perišić, i dalje je u bekstvu.
Perišić u bekstvu i sedam godina od ubistva Roganovića u Veterniku
Foto: Pixabay

Roganović je ubijen u "sačekuši" ispred svoje kuće u Veterniku. 

Za ubistvo iz 2015. godine osuđen je Milivoje Vučković, koji je u tom trenutku imao 19 godina. Vučković je osuđen na 15 godina zbog ubistva Roganovića i nošenja oružja. On se, nakon nekoliko meseci skrivanja, predao policiji u Novom Sadu.

Jovan Perišić je osuđen na 14 godina zatvora zbog nošenja oružja i teškog ubistva. Međutim, sve to u odsustvu, s obzirom na to da se i dalje nalazi u bekstvu.
 
Kako je objasnio sudija Borivoj Pap je prilikom izricanja prvostepene presude ukazao na to da je reč o osuđenicima koji su u trenutku izvršenja krivičnog dela bili mlađi punoletnici, zbog čega im nije bilo moguće izreći kaznu zatvora veću od 20 godina. 
 
On je naveo da se dela koja se dvojici okrivljenih pripisuju dokazivana i transkriptima iz metoda prisluškivanja, gde se vidi da je drugooptuženi pričao sa sestrom uz navođenje detalja kobnog događaja, ali i uz pomoć DNK nalaza tragova koji su nađeni na fantomki koju je koristio Perišić.
Perišić, Vučković i Roganović bili su prijatelji. Prema svedočenju članova porodice, Perišić je nakon ubistva izrazio saučešće porodici i bio na sahrani. Roganovićev otac je rekao da je, nakon ubistva, Perišić pobegao na Kosovo. 
 
Perišić, Vučković i Roganović su ranije imali krivična dela iza sebe.
  • 1389

    21.09.2022 00:46
    Bratan
    Švabo Počivaj U Miru ☝️
  • Paolo

    20.09.2022 12:11
    Ako je Kosovo Srbija onda nikakav problem...Ah, da, zaboravio sam...
  • 1312

    20.09.2022 11:12
    dileri dileri dileri dileri

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika