Suđenje za prebijanje devojke: Snajperu produžen pritvor

Slobodanu Milutinoviću Snajperu, osumnjičenom da je septembra prošle godine u jednom stanu prebio U. J. (23) s kojom je bio u emotivnoj vezi, ponovo je produžen pritvor i to do 20. oktobra.
Suđenje za prebijanje devojke: Snajperu produžen pritvor
Foto: 021.rs

U novosadskom Višem javnom tužilaštvu još uvek nije završena dopuna istrage protiv njega, nakon što je njegov branilac tražio da se urade još neka veštačenja, saznaje Dnevnik nezvanično.

Istraga protiv okrivljenog vodi se zbog sumnje da je počinio četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Apelacioni sud je usvojio žalbu branioca i ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice, te je Višem javnom tužilaštvu naloženo da dopuni istragu protiv Snajpera.
 
On se sumnjiči da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu tukao i maltretirao sugrađanku U. J. Istraga je bila proširena i na period pre toga jer mu se pripisuje da je, kako se sumnja, i ranije bio nasilan prema ovoj 23-godišnjakinji.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da su ona i Milutinović bili u emotivnoj vezi koja je prekinuta, ali ju je on te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega ju je odveo u iznajmljen stan i tamo držao. U toku istrage, kao svedoci saslušane su majka i rođena sestra U. J, a osim njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su tog 19. septembra intervenisali, kao i poznanica žrtve.
 
Krajem oktobra prošle godine, U. J. je dopunila svoju prethodno datu izjavu i navela šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga je prijavila za otmicu. Kao posebno osetljiv svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.
 
Inače, apelaciono tužilaštvo odbilo je zahtev Snajperove odbrane, advokata Gorana Karadarevića, za izuzeće Višeg javnog tužioca u Novom Sadu i postupajućeg zamenika. Ovaj zahtev je advokat Snajpera uputio jer je smatrao da se njegovom branjeniku krše osnovna prava na odbranu, te da je na taj način pokazana pristrasnost u ovom predmetu.
  • Mile

    22.09.2022 09:37
    Dokle vise
    A sta vise hoce pravosuđe da osudi na dvadeset godina robije olosa drustava cekaju da ubije nekog to mu je sledece sve ostalo je izvriso pa sam odlazete isto ko za ovog malog sto je ubio Blekija brzo i jasno
  • Marjan

    22.09.2022 09:29
    Stranački pešadinac
    Ovom svaki dan neko drugo sudjenje...
    Sitni kriminalci u svezi sa političkim moćnicima...
  • Saša

    22.09.2022 09:13
    Nije zlato sve što sija
    Eto Snajperu kriminalnih problema. Em problem sa nelegalnim pištoljem dal je njegov ili njegove žene, Em otmica i nasilje nad emotivnom partnerkom. Za to vreme kabel napreduje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika