Nakon sporazuma s tužilaštvom: Vozaču dve godine i dva meseca zatvora za smrt bicikliste u Veterniku

Željko Štrbac (37) iz Veternika osuđen je na dve godine i dva meseca zatvora zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, koju je izazvao pretprošle godine u tom mestu.
Nakon sporazuma s tužilaštvom: Vozaču dve godine i dva meseca zatvora za smrt bicikliste u Veterniku
Foto: 021.rs

Sudija Višeg suda u Novom Sadu prihvatio je sporazum o priznanju krivice s tužilaštvom, postignut na samom kraju glavnog pretresa. Okrivljeni nisu osuđivan do sada, piše Dnevnik.

Prema optužnici, okrivljeni je 5. septembra 2020. godine oko 10 časova u Veterniku, upravljajući sitroenom C4 u stanju teške alkoholisanosti, s oko 1,8 promila alkohola u krvi, prednjim delom vozila udario u biciklistu Đuru Grgića iz Novog Sada.

Optuženom se pripisuje da nije poštovao znak "stop" za obavezno zaustavljanje, te prilikom ulaska na put s prvenstvom prolaza nije propustio sva vozila koja se kreću tom saobraćajnicom, odnosno Ulicom Sonje Marinković.

Zbog udara i pada na kolovoz, biciklista je zadobio prelom, nagnječenja i krvarenja, a nakon komplikacija, on je preminuo mesec i po dana kasnije, 19. novembra.
  • BaneM

    30.09.2022 12:19
    To je samostalnost suda?
    I za to se menjao ustav? Da bi se dogovarali sa ubicama i kriminalcima? Verovatno to rade bez devizne nadoknade?
    Sporazumi sa tužilaštvom se rade kada je teško dokazivo krivično delo, ovo je čista zloupotreba od strane tužilaštva i suda.
  • Banderaš

    30.09.2022 11:31
    Palata nepravde
    Mrtav pijan sedne za volan,ne poštuje znak STOP nego prođe i ubije nedužnog čoveka i ubica dobije tako minimalnu kaznu(2,2godine)to nije normalno,nije humano,nije pošteno.. Ne znam koliko je potplatio sudije i tužioca,aliće oni razumeti da su pogrešili kada jednoga dana neko njihov strada od bahate pijane budale za volanom.
  • Bat

    30.09.2022 11:28
    A mitrovic jr
    A onaj mali g.... ubio na licu mesta devojku i dobio godinu dana nanogice,jos je i pobegao sa lica mesta!!!!E Srbijo zemljo kretena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika