Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Laze Telečkog

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje osmorici okrivljenih za pokušaj teškog ubistva, nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda u Ulici Laze Telečkog u februaru prošle godine
Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Laze Telečkog
Foto: 021.rs
Na današnjem glavnom pretresu saslušani su veštak iz specialne zatvorske bolnice iz Beograda, kao i dve svedokinje koje su bile u društvu okrivljenih te večeri.
Veštak psihijatrije koja je u ime tima veštaka branila nalaz Marija Panić ostala je u celosti pri datom nalazu i mišljenju, navodeći da je prvookrivljeni B. D. u potpunosti sposoban da učestvuje u postupku.
 
Svedok S. M, sestra od tetke drugookrivljenog L. M. izjavila je da je kritične večeri primetila da jedan momak koji je sa društvom stajao za stolom pored njihovog separea dugo gledao jednog od okrivljenih M. M. ali među oštećenima nije mogla da prepozna tog momka.
"Nastala je gužva, nisam mogla da izađem iz separea. Bila sam zabrinuta za brata, u stanu sam čula kada je B. D. rekao da je jednog dečka ubo i videla sam kako je na sto nešto stavio, ali ja ne mogu da se opredelim da li je u pitanju britva ili ključ", navela je ova svedokinja.
 
Svedok M. M. izjavila je da je napustila lokal čim je primetila da će doći do problema.
 
Predsednica veća sudija Ivana Josifović odbila je predlog odbrane da se trojici okrivljenih ukine pritvor ili zameni blažom merom, a naredno ročište zakazano je za 9. i 10. novembar, kada se očekuje saslušanje svedoka koji su radili u restoranu kritične večeri.
 
Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas trojici okrivljenih na teret se stavlja teško ubistvo u pokušaju, a okrivljenima M. M, M. M, V. S, D. N. i B. M. na teret se stavlja nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda na štetu trojice oštećenih policajca 20. februara prošle godine u Ulici Laze Telečkog ispred ugostiteljskog objekta "Lazin Sokak".
  • NS

    05.10.2022 20:58
    Uvek je bilo kafanskih tuča i biće ali nikada nije bilo ovoliko kukavica, slabića… da u tim tučama koriste noževe, pištolje i ostalo oružije… brate na ruke pa šta bude, dobiješ batina dobiješ, idemo dalje…
  • Zakon

    05.10.2022 20:54
    Primeniti
    Svima po 10 godina robije,pa da vidimo ko će sledeći da bude nasilan u gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika