Nastavljeno suđenje za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti

Suđenje okrivljenima za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti nastavljeno je u Višem sudu u Novom Sadu davanjem iskaza svedoka.
Nastavljeno suđenje za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti
Foto: 021.rs

Beograđaninu M. M. (41), Novosađaninu M. T. (44), Z. D. (38) žiteljki Petrovaradina i Ž. M. (46) iz Feketića optužnicom se stavlja na teret da su 30. oktobra prošle godine na svirep način ubili 43-godišnjeg beskućnika A. P. iz Beograda.

U sudu je iskaz u ponedeljak dao 32-godišnji svedok, piše Dnevnik.
On je izjavio da poznaje i optužene i pokojnog, dok nije bio prisutan kada je došlo do sukoba između njih, ali da zna onoliko koliko su mi ispričali dvojica okrivljenih.
 
"Oni su mi ispričali da su svi zajedno popili tri i po litre konjaka. Rekli su da ih je A. P. prvi napao satarom, da su u samoodbrani skočili, oduzeli mu sataru i počeli da ga tuku i šutiraju u predelu tela. M. T. ga je udario šipkom, a Ž. M. satarom, ali ne i kojim delom", izjavio je svedok.
 
Nakon dva-tri dana, kako je ispričao ovaj svedok, ponovo su se pojavili M. M. i M. T. i rekli da je Aleksandar preminuo.
 
Nastavak suđenja je 2. novembra, kada bi trebalo da budu saslušani svedoci, piše Dnevnik.
 
Prema navodima optužnice 30. oktobra prošle godine, A. P. je izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari okrivljenog M. M, koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Ž. M, koji mu je teo sataru i udario ga bočnom širokom stranom koju je potom odbacio. Zatim su svi nasrnuli na A. P. koji je pao, a onda mu zajednički zadavali više udaraca pesnicama i nogama. 
 
Oštećeni je tom prilikom zadobio teške telesne povrede opasne po život, pa je usled krvarenja prouzrokovano zatajenje moždanih funkcija, usled čega je 1. novembra nastupila smrt.
 
Beživotno telo je pronašao jedan od beskućnika koji je to odmah prijavio policiji, a koja je ubrzo uhapsila M. M, M. T, Z. D, kao i P. T. i M. T. Nešto kasnije uhapšen je i Ž. M, koji je bio u bekstvu i za kojim je bila raspisana poternica.
 
Iako su se M. T. i P. T. u početku sumnjičili da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv njih je dalji postupak obustavljen budući da istraga i dokazi nisu ukazali da su na bilo koji način pružali pomoć osumnjičenima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika