Vojnik okrivljen za pljačku menjačnice na Grbavici na sudu se izvinjavao vlasniku

U Višem sudu juče je održano suđenje profesionalnom vojniku (34) iz Sombora, okrivljenom za pljačku novosadske menjačnice uz pretnju pištoljem i pokušaj razbojništva u dve menjačnice.
Vojnik okrivljen za pljačku menjačnice na Grbavici na sudu se izvinjavao vlasniku
Foto: 021.rs

Oštećeni vlasnik menjačnice svedočio je da su radnici doživeli veliki stres i da je nastala novčana šteta, piše Dnevnik

Posle iskaza oštećenog, okrivljeni je izrazio duboko kajanje i zamolio ga da prihvati izvinjenje. Naveo je da je voljan da ga u potpunosti obešteti. 

Prema navodima optužnice, on je opljačkao menjačnicu u Ulici Danila Kiša u oktobru prošle godine, a u narednih mesec dana pokušao je još dve pljačke. 
 
Prilikom pljačkanja menjačnice 14. oktobra, on je nosio hiruršku masku na licu i imao je navučenu kapuljaču. Uperio je pištolj u radnika i pokazao papir na kojem je pisalo "bez glupiranja". 
 
Radnik mu je predao 244.500 dinara. 
 
Priveden je 19. novembra.
 
Prilikom pretresa stana u kojem je okrivljeni neprijavljeno boravio, policija je zaplenila 177 komada municije za automatsku pušku čije držanje nije dozvoljeno građanima, šest patrona za lovačku pušku i pištolj.

Pretres se nastavlja 9. novembra, javlja Dnevnik. 

  • Vasko

    14.10.2022 11:15
    Objektivno
    Lako je prosecnom srbendi da se distancira i nesebicno deli svoje cenjeno misljenje kada nikada nije prisao bedi u kojoj vojska zivi. (Naravno ne mislim samo na finansijsku.)
    Isto tako mozemo se distancirati sa argumentima kao ko ih šiša sami su znali na sta pristaju sto bi se moglo reci i za nase zdravstvene i prosvetne radnike, da ne nastavim sa nabrajanjem opelješenog naroda.

    Za razliku od ostalih sluzbi od kojih ova drzava i narod zavise vojska nema prava da strajkuje ili bilo kako zahteva da se uslovi rada promene u skladu sa trenutnom situacijom u svetu. (Strajk vojske=drzavni udar) Ovi ljudi su prepusteni na milost i ne milost velikom vodji i njegovim procentima koje nikada nisu osetili.
  • Laki

    13.10.2022 16:02
    Odgovor za Realistu
    Da, vojska je očajna... Ni ranije nije bila bolja situacija ali sad je ostao samo talog.
  • Realista

    13.10.2022 08:34
    mentalno stanje
    Meni je užasnije da je ta osoba profesionalni vojnik sa tako iskrivljenom svešću, da li je vojska toliko očajna da sada primaju sociopate i mentalno labilne ličnosti i zadužuju ih sa rafalnim oružjem? Za policiju mi je već jasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika