Nastavljeno suđenje Kontiću: Saslušani svedok i veštak za video nadzor

U novosadskom Višem sudu nastavljeno je suđenje Ivanu Kontiću (31) iz Nikšića okrivljenom za pokušaj ubistva Miljana Mandića (29) iz Beograda ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja u avgustu 2020.
Nastavljeno suđenje Kontiću: Saslušani svedok i veštak za video nadzor
Foto: 021.rs
Saslušani su svedok Bojan K. i veštak za video nadzor Nikola Muškinja.
Svedok je ostao pri ranije datom iskazu navodeći da je kritične večeri bio pod dejstvom alkohola, ali da je, kada je izašao iz lokala, video da neko leži na zemlji, a da mu Kontić savija ruke odnosno pravi polugu, ali da nije znao o kome se radi i da je tek iz medija saznao da je u pitanju Miljan Mandić, inače njegov prijatelj.
Veštak Nikola Muškinja ostao je u celosti pri nalazu veštačenja snimka brutalnog prebijanja koji je objavljen u medijima, ali je odbrana sve vreme pokušavala da ospori autentičnost snimaka navodeći da u policiju nikad nisu stigli originalni snimci.
 
Naredno ročište zakazano je za 3. novembar kada se očekuje prikazivanje snimaka sa lica mesta, a odbačen je zahtev odbrane da mu se ukine pritvor.
 
Više javno tužilaštvo optužnicom tereti Kontića za pokušaj ubistva, O. L. za učestvovanje u tuči, a L. V.  za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.
 
Na početku suđenja, Kontić je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. Istakao je da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i naglasio da ga je veče pre toga Mandić napao na istom mestu.
 
Međutim, oštećeni Mandić je na ročištu opisao nemili događaj na potpuno drugačiji način od okrivljenog. On je izjavio da nikada nije pretio Kontiću niti ga je vređao u noći pre sukoba, kao ni kritične večeri. Rekao je da mu je događaj više poznat iz video-snimka nego što ga se seća, odnosno da se događaja nešto i seća, ali same tuče ne.
 
Video-snimak onoga što se dogodilo 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije. Nakon brutalnog prebijanja, Miljan Mandić je s povredama završio u bolnici, a osumnjičeni Kontić je otišao u Crnu Goru. Uhapšen je 11. oktobra u Podgorici, u iznajmljenom stanu, po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, a u decembru 2020. je izručen našim pravosudnim organima.
 
Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak tvrdio je da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega. 
  • 021

    13.10.2022 10:40
    Dve i kusur godine mlatite praznu slamu i odlazete bespotrebno, robija i dovidjenja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika