Održan glavni pretres za tuču kod Spensa i u Urgentnom centru

Glavni pretres u postupku protiv O. S. (25) i D. P. (25) za nasilničko ponašanje i napad na policajca održano je 13. oktobra u Osnovnom sudu u Novom Sadu.
Održan glavni pretres za tuču kod Spensa i u Urgentnom centru
Foto: 021.rs

Optužnim aktom Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, okrivljenom O. S. stavlja se na teret tuča 4. decembra 2021. godine ispred "Promenade" i napad na policajca u glavnom holu Urgentnog centra.

Takođe, 6. decembra je u njegovoj kući pronađena municija u neovlašćenom vlasništvu.

D. P. se stavlja na teret da je 4. decembra 2021. učestvovao u tuči kod "Promenade", odnosno na Spensu, kao i nešto kasnije u Urgentnom centru.
 
Policija je u decembru navela da je O. S, zajedno sa dvadesetdvogodišnjim N. R, uhapšen zbog sumnje da su ispred lokala "Prag" na Spensu tukli dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina, dok su O. S. i D. P. u Urgentnom centru tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka, kao i da su napali policajce. 
 
U tuči je tada izboden dvadesetsedmogodišnji pevač S. M, koji je zadobio teške povrede. Optužnica, ipak, nije obuhvatila N. R, ali mu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim. 
 
Na početku suđenja dvojac je rekao da ne priznaju krivična dela koja im se stavljaju na teret. Advokat O. S. je naveo da su činjenice na koje se tužilaštvo poziva sporne i netačne.
 
Branilac D. P. je naveo da njegov klijent nije počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, čak ni neka blaža i dodao da smatra da je optužnica podignuta paušalno, a istraga vođena subjektivno.
 
Sledeći javni glavni pretres zakazan je za 17. novembar u 10 časova, u sudnici broj 159 na prvom spratu.
  • Vihor 92

    19.10.2022 20:55
    Vidite da je moguće
    U ovom slučaju dokazi su neoborivi.... Primer kako se bahatost ne isplati...Tamo silni i razuzdani, a sad čedni i nevini.... I mesto da uvide krivicu oni padaju na šuplju priču advokata koja ih tera u još veće stradanje... E sada ih treba dobro naučiti pameti da ne misle da ako ih advokati poučavaju da lažu ...Da nisu krivi... Bravo za tužilaštvo i sudiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika