Tužilaštvo naložilo istragu protiv osumnjičenog za primoravanje žena na prostituciju u Novom Sadu

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog N. S. iz Sremskih Karlovaca, zbog sumnje da je pretnjama primoravao na prostituciju tri žene.
Tužilaštvo naložilo istragu protiv osumnjičenog za primoravanje žena na prostituciju u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima za koje je zaprećena zatvora od najmanje pet godina, saopštilo je tužilaštvo.
Sud je na predlog tužilaštva osumnjičenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenstkom periodu mogao da ponovi krivično delo, potvrdila je portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.
Osumnjičeni se tereti da je je silom i pretnjom vrbovao, držao i eksploatisao tri žene radi prostitucije, odnosno pružanja seksualnih usluga klijentima u iznajmljenim stanovima u Novom Sadu.
 
U cilju zaštite žrtva seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim ženama rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke.
  • S.

    20.10.2022 12:51
    @A, slazem se da bi prostituciju trebalo legalizovati ali to ne menja nista kod ovakvih slucajeva gde je neko prinudjen na to. Bila prostitucija legalna ili ne, prisiljavanje na nju je zlocin u svakom slucaju.
  • A

    20.10.2022 07:43
    A
    A sto se jednom ne legalizuje ta prostitucija?! Mnogi bi bili sigurni i posteno placeni za tu vrstu posla i zadovoljstva! Zdravstveno i mentalno sigurni,PIO obezbedjeni kakv takav..itd! Ovako nebi da nekog vredjam ali vise od pola omladine,tezi ka prostituciji i dolazi do ovakvih i jos gorih situacija,cemu to?!
  • Setite se

    20.10.2022 05:54
    Filma Taksista
    Na kraju moze da se ispostavi da i sa tim moze da ima sam vrh drzave, kao i sa onim starletama sto ih salju za Dubai!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika