Potvrđena presuda za bombu u Boćinom ulazu na Detelinari

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je Đorđe Markov (29) iz Zemuna osuđen na četiri godine zatvora zbog nedozvoljenog oružja i eksploziva.

Ovaj muškarac je uhapšen 5. aprila 2021. godine na Detelinari i tada je kod njega pronađen eksploziv, penetrit velike razorne moći, u blizini zgrade u kojoj živi penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća.

Okrivljeni je na suđenju u Višem sudu u Novom Sadu u potpunosti priznao delo koje mu se stavlja na teret, a to je da je u Ulici Ilije Birčanina 13 neovlašćeno nosio eksploziv velike razorne moći s daljinskim aktiviranjem.
Na suđenju je ispričao da je živeo u Zemunu s roditeljima koji su finansirali njegovo studiranje na Pravnom fakultetu u Beogradu, da je počeo da radi kao dostavljač kada je ponovio godinu, ali da je posao ostavio jer je bio naporan i da je onda, jer je bio nezaposlen, pozajmio 50.000 dinara od poznanika iz kraja čije ime nije želeo da kaže jer se plaši za svoju bezbednost.
 
Kako nije mogao da vrati pozajmicu, taj poznanik je od njega zatražio da ode u Novi Sad i iz svetlarnika zgrade uzme paket, dok ga ovaj čeka u kolima. Pošto je uzeo paket policija ga je presrela ispred i uhapsila.
 
U izveštajima mediji ovaj događaj povezuju sa dešavanjima od 15. januara te godine, kada je u istom ulazu zgrade u Ilije Birčanina ponađen bicikli sa privezanim mobilnim telefonom koji je imao žice i koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksploziva.
 
Dodajmo da je Bogdanović u nekoliko navrata bio meta napada, a 2019. godine je teško ranjen nakon eksplozije bombe ispod automobila ispred zgrade. U penziji je od 2014. godine nakon ranjavanja u Ulici Laze Telečkog 2014. godine. Trenutno se nalazi u prtivoru jer mu se sudi zbog teškog ubistva Uroša Stefanovića (27), ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (48) i nedozvoljenog nošenja oružja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika