Ukinuta presuda za smrt stanodavca u Veterniku

Apelacioni sud je ukinuo presudu Višeg suda S. P. (44) iz Novog Sada prethodno osuđenom na šest i po godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnih ishodom stanodavcu Ž. K. (63).
Ukinuta presuda za smrt stanodavca u Veterniku
Foto: 021.rs
Rešenjem suda, kako prenosi Dnevnik, okrivljeni S. P. ostaje u pritvoru, a suđenje se vraća na prvostepeni Viši sud. 
Odluka Apelacionog suda da se presuda poništi je doneta jer je po stavu suda pravilno utvrđeno da je došlo do fizičkog sukoba između okrivljenog i pokojnog stanodavca, međutim ostalo je sporno da li postoji veza između smrti oštećenog i zadobijenih povreda.
Prema optužnici, S. P. se tereti da je 12. aprila 2021. godine oko 14:30 časova u Ulici braće Tokin u Veterniku, gde je neprijavljeno boravio kao podstanar, bitno smanjene sposobnosti zbog alkoholisanosti, teško povredio stanodavca Ž. K.
 
Nakon kraće rasprave optuženi je zadao oštećenom više udaraca po glavi, telu i nogama, i prema nalazima veštaka, zadao mu povrede zbog kojih je ovaj preminuo pet dana kasnije.  
 
Odbrana je na sudu pokušala da opovrgne ove navode, tvrdeći da ne postoje veze između povreda i smrti oštećenog. Odbrana je navela da je oštećeni samoinicijativno napustio bolnicu i odbio medicinski tretman i zbog toga su tražili da optuženi može eventualno da se tereti samo za krivično delo teške povrede. 
 
Okrivljeni je ranije osuđivan za druga krivična dela i trenutno mu se sudi u još jednom postupku. 
  • Cofi

    26.10.2022 16:33
    Doživotna
  • ?

    25.10.2022 16:42
    ?
    Verovatno je clan SNS sekte ili mu neko blizak?
  • ?

    25.10.2022 16:42
    ?
    Verovatno je clan SNS sekte ili mu neko blizak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika